Hlavní obsah

Trenér Hapal v Boleslavi zůstává, hráči mají pozastaveny prémie

MLADÁ BOLESLAV

Vedení fotbalistů Mladé Boleslavi ponechalo ve funkci trenéra ligového týmu Pavla Hapala, jehož pozici oslabila série špatných výsledků v jarní části ligy, v níž Středočeši vyhráli jediný ze šesti zápasů. Mluvčí klubu Petr Svěcený řekl, že představitelé klubu v úterý rozhodli, že Hapal bude u mužstva pokračovat.

Článek

"Žádné emoce v rozhodování nebyly, trenér nemá ani žádné ultimátum v podobě určitého bodového zisku v následujících utkáních," uvedl Svěcený. Nespokojenost klubového vedení s výsledky však pocítí fotbalisté, kterým byly pozastaveny všechny prémie vyplácené za získané body v dalších zápasech. Hráči budou po určitou dobu dostávat jen základní plat.

"Platí to od první dubna a týká se to už posledního utkání se Žižkovem až do odvolání. Nelze specifikovat, kdy toto opatření bude zrušeno," uvedl Svěcený. Dodal, že do přípravy ligového mužstva se zapojí i talentovaní hráči Jan Chramosta a Tomáš Fabián z třetiligového B týmu, kteří se pohybují v mládežnických reprezentačních týmech.

O Hapalově možném odchodu se hovořilo už od poloviny března. Mladoboleslavskému týmu, kterému po podzimu patřila druhá příčka za vedoucí Slavií, nevyšel vstup do jara a naplno bodoval až v pátém utkání v Kladně. Pak ale přišla nedělní domácí bezbranková remíza se Žižkovem, která neodčinila předchozí remízové zaváhání s Českými Budějovicemi a prohry s Brnem a Jabloncem na vlastním stadionu. "Výsledky a výkony na domácím hřišti považujeme za tristní a rádi bychom rychle viděli zlepšení," citoval Svěcený pohled klubového vedení.

Mladá Boleslav se však na čtvrté příčce stále drží na dohled umístění zaručujícímu start v evropských pohárech. Na druhé místo Sparty ztrácí dva body, třetí Liberec má jen lepší skóre. Stejně bodů jako Boleslav má i pátý Jablonec. Liga je pro Středočechy jedinou šancí, jak se dostat do příštího ročníku pohárů. Z domácí pohárové soutěže vypadli už v září ve druhém kole po prohře na penalty s třetiligovou Hlavicí.

Reklama