Hlavní obsah

Příbram - Ml.Boleslav 1:1Příbram získala proti Mladé Boleslavi bod, ale Morales běsnil

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Plašil 1 : 0
43. Chramosta 1 : 1

PŘÍBRAM

Příbram získala proti favorizované Mladé Boleslavi bod, její trenér Massimo Morales nešetřil kritikou. „Byl to jeden z nejhorších našich výkonů. To, co jsme chtěli, jsme hráli jen prvních patnáct minut. Pak jsme přestali hrát fotbal. Nevím proč,“ tvrdil italský kouč po sobotním utkání 23. kola Gambrinus ligy.

Článek

„I po přestávce jsme hráli alibi fotbal. Nakopávali jsme balóny do prostoru, kde nikdo nebyl. Spokojen jsem pouze s tím, že máme bod. Ale pokud chceme v nejvyšší soutěži zůstat, musí hráči předvádět daleko lepší výkony. A musí začít hned za týden ve Zlíně, kde to bude moc těžké. Chci, aby bojovali jako muži, protože dnes hráli jako děti. Metody, abych z nich zase na hřišti udělal muže, znám. A následující týden je použiju,“ řekl Morales.

Příbram potřebovala body jako sůl, aby se vyhnula starostem se záchranou. A doma začala dobře. Hned v 9. minutě rozehrál Pleško nakrátko roh s Tarczalem, na zadní tyči si na jeho centr naskočil obránce Plašil a hlavou otevřel skóre.

Boleslav se strašně trápila. Poté, co v minulém kole nedala gól Žižkovu, nechal trenér Hapal sedět poprvé na jaře kapitána Pecku a místo něj dal do základu nejlepšího střelce boleslavské rezervy, osmnáctiletého Chramostu. A ten se za debut v základní sestavě odvděčil. Hned ve 3. minutě sice pálil v šanci nad, ale v závěru poločasu zařídil hostům vyrovnání. Naběhl si na přetažený trestný kop Kaliny a z úhlu propasíroval míč za Hruškova záda. Slavil svou první ligovou trefu.

Bída v prvním poločase

Jinak to v prvním poločase byla bída. Příbram po gólu přestala hrát, Boleslavi se vůbec nedařila kombinace a dala rovněž šťastnou branku, mohly být oba týmy za remízu rády. Po pauze zahrozil jako první Mendy, který v Příbrami dlouho hrával. Jeho hlavička šla těsně vedle. A z tvrdou střelou Papadopulose si gólman Hruška poradil.

V 68. minutě zahrozili domácí. Druhý gól v zápase mohl dát Plašil, po rohu Fantiše však z dobré pozice hlavičkoval nad. A Borkova dalekonosná střela o chvíli později prosvištěla těsně vedle tyče. Vítěznou trefu měl na hlavě Plašil, ale po rohu Fantiše hlavičkoval nad. A když na druhé straně nezamířil přesně Táborský, skončil zápas zaslouženou dělbou bodů.

„Bylo to velice průměrné utkání. Gól ze standardky nás poznamenal skoro na celou první půli, naštěstí se nám v jejím závěru podařilo vyrovnat. Po přestávce už jsme byli dopředu o něco nebezpečnější,“ řekl kouč Mladé Boleslavi Pavel Hapal.

1. FK Příbram - FK Mladá Boleslav 1:1 (1:1)
Branky: 9. Plašil - 43. Chramosta. Rozhodčí: Makovička - Mencl, Moudrý. ŽK: Šmejkal - Kalina, Janíček. Diváci: 2327.
Příbram: Hruška - Plašil, Müller, Nohýnek, Pleško - Šmejkal (46. Borek), J. Štochl, Tarczal, Fantiš (88. Nechvátal) - Huňa, De Oliveira (72. M. Štochl). Trenér: Morales.
Mladá Boleslav: Miller - Kalina, Rolko, Janíček, Hrdlička - Mendy (77. Sedláček), Procházka, Opiela, Poláček (46. Fabián) - Papadopulos, Chramosta (82. Táborský). Trenér: Hapal.
Program 23. kola fotbalové ligy:
Příbram - Mladá Boleslav 1:1 (1:1)on-line
Neděle:
Žižkov - Olomouc (10:15)on-line
Plzeň - Zlín (15:00)on-line
České Budějovice - Kladno (17:00)on-line
Teplice - Bohemians Praha (17:00)on-line
Brno - Jablonec (17:00)on-line
Liberec - Ostrava (20:00)on-line
Pondělí:
Slavia - Sparta (17:15)on-line

Reklama

Související témata: