Hlavní obsah

Do bráchy mám ještě daleko, říká příbramský Marek Plašil

PŘÍBRAM

Sobota 11. dubna se do fotbalové kroniky Marka Plašila zapíše tučným písmem. Příbramský obránce dal v utkání proti Mladé Boleslavi (1:1) svůj první ligový gól. O čtyři roky mladší bratr slavnějšího Jaroslava, který hraje za španělskou Osasunu Pamplona i českou reprezentaci, dělá všechno pro to, aby se bráchovi jednou vyrovnal. „Ale mám do něj ještě moc daleko,“ říká Marek.

Článek

První ligový gól si asi každý hráč pamatuje na dlouho. Jak na něj budete vzpomínat vy?

Rozehráli jsme nakrátko roh, na zadní tyči jsem naskočil na centr, hlavou jsem to sice ideálně netrefil, ale šlo to gólmanovi nad ruce a míč zapadl za čáru. Danilo De Oliveira to tam ještě dorážel, ale už to byl gól po té mojí hlavičce. Bylo to metr za lajnou.

Jste rád, že zrovna vaše trefa znamenala bod?

Radost z gólu mám velkou. Sice jsme chtěli vyhrát, ale lepší bod než nic. Boleslav se po přestávce zlepšila, měla šance, my taky, takže remíza je asi spravedlivá.

Může zrovna tenhle bod pomoci Příbrami k záchraně?

To se uvidí na konci. Počítá se každý bod a kdyby zrovna tenhle rozhodl o naší záchraně, byl bych rád.

Ve druhé půli jste mohl svůj střelecký účet ještě rozšířit, vaší hlavičce chyběly centimetry...

Mrzí mě to. Balón jsem po rohu uviděl až na poslední chvíli a moc dobře jsem ho netrefil. Kdybych to dal, bylo to ještě veselejší.

Váš bratr Jaroslav dává gólů daleko víc, v tomto směru ho asi budete dohánět těžko.

On je daleko ofenzivnější. Tady je jasně dané, kdo z nás bude dávat víc gólů. Já mám zase víc úkolů v defenzívě.

Jste spolu hodně v kontaktu?

Voláme si často. Pokud je tady v Česku třeba na reprezentaci, jedu se za ním do Prahy podívat. Z mého gólu bude mít určitě radost. Třeba ho vyhceuju a trefí se taky...

Oba dva jste v podobné situaci, se svými kluby bojujete o záchranu.

Oni jsou na tom s Pamplonou ještě o trochu hůř než my. V minulém kole vyhráli důležitý zápas na Atlétiku a bylo by fajn, kdyby to teď potvrdili doma. Věřím, že se zachráníme oba.

Co vám chybí k tomu, abyste jednou dorostl do kvalit bratra?

Strašně moc tvrdé práce. Snažím se v Příbrami makat naplno a bylo by krásné, kdybych to jednou dotáhl tam, jako on. Ale teď je to ještě moc daleko.

Jak se vám v Příbrami pracuje pod italským koučem Moralesem?Je to impulzivní trenér, ale dokáže nás výborně připravit. V Příbrami jsem maximálně spokojený. Hraju a nemám si na co stěžovat.

Reklama