Hlavní obsah

Jihočech Stráský nasázel Kladnu hattrick, Liberec nedal gól Ostravě

PRAHA

Pěti zápasy pokračovalo v neděli 23. kolo fotbalové Gambrinus ligy, které zakončí pondělní derby Slavia - Sparta. Plzeň rozstřílela Zlín 5:0, Jablonec prohrál v Brně 0:1. České Budějovice vyhrály díky hattricku Stráského nad Kladnem 3:0, Teplice nad Bohemians Praha 1:0. Liberec hrál s Ostravou bez branek a nevyužil šanci dostat se na druhé místo.

Foto: David Veis, ČTK

Petr Benát (vlevo) a Tomáš Stráský z SK Dynamo se radují z gólu.

Článek

Hodně dusno bylo v průběhu týdne v Brně, které z posledních tří zápasů nezískalo ani bod. Spolumajitel klubu Roman Pros se však nechal slyšet, že nikoli trenérovi, ale hráčům hrozí vyhazovy.

„Pokud z klubu po sezóně někdo vyletí, pak to budou oni a nikoli trenér Beránek,“ prohlásil, když rozebíral prohru v Kladně. Proti Jablonci se jeho tým musel pokusit o nápravu reputace, což se mu podařilo. Třeba Heinze vyprovodil ze hřiště potlesk diváků, kapitán Tomáš Došek rozhodl o vítězství 1:0. Severočeši tak pohrdli možností poskočit na druhou příčku v tabulce.

Plzeň přejela Zlín 

Hodně snadnou práci měla doma Plzeň. Zlínu se zranil brankář Baránek a také jeho náhradník Kořínek brzy pajdal. Výsledek tomu odpovídá, Viktoria vyhrála 5:0 a to ještě spoustu šancí zahodila.

Střelcem kola se stal Jihočech Stráský. Kladnu nasázel hattrick a české Budějovice mají po vítězství 3:0 nad Kladnem klid. Zbytek sezóny už by remízoví králové měli v pohodě dohrát v bezpečných vodách tabulky.

Situaci mají stále pod kontrolou také Bohemians Praha, přestože po gólu Mareše prohráli Pražané v Teplicích 0:1. Na Stínadlech padly také dvě červené karty, domácího Rosu následoval předčasně do kabin také Vošahlík.

Ostrava získala pod Ještědem bod

Nedělní program uzavřel večerní televizní zápas mezi Libercem a Ostravou. Severočeši nedokázali trápící se Ostravě vstřelit gól a zápas skončil 0:0.

Program ligového kola zakončí pondělní pražské derby, v němž od 17:15 hostí Slavia Spartu.

Reklama