Hlavní obsah

Je to můj neúspěch, proto bych měl skončit, nechal se slyšet trenér Ščasný

PRAHA

Netajil, že po letech prožitých pod televizním vysílačem je pro něho fotbalový Žižkov srdeční záležitostí a jen proto angažmá ve Viktorii přijal. I když se zapřísahal, že na tuzemskou ligovou scénu už nikdy nevkročí. Teď trenér Zdeněk Ščasný pro změnu netají, že jeho záchranářská mise skončila nezdarem, takže Žižkov se bude pakovat z ligy a on z Viktorky. „Zvažuji to,“ přiznal po prohře s Olomoucí.

Článek

Vypadáte hodně zdrceně. To už opravdu ligu balíte? Skutečně už nevidíte naději na záchranu?

Porážka s Olomoucí byla asi posledním hřebíkem do naší ligové rakve. Už i štěstí se od nás odvrátilo, takže nezbývá, než soutěž dohrát.“

Takže opravdu rezignace?

Ještě jsme sice nesestoupili, ale je to víc než pravděpodobné. Bohužel...

Záchranářský rébus doznal rozřešení až nečekaně rychle a hlavně překvapivě. Vašemu Žižkovu se věřilo, experti i fotbalový národ shodně hlásali, že Viktorku v lize udržíte.

Dostali jsme se do situace, kdy jsme v určitých jarních pasážích potřebovali spíš válečníky než fotbalisty, chybělo nám víc zkušeností, protože některé zápasy jsme ztratili vyloženě hlavou, do hry vstoupila ale pochopitelně i řada dalších faktorů.

Takže vina hráčů? Vedení?

Vůbec ne, za hráče ani vedení se neschovávám, na své dva předchůdce na trenérské lavičce Viktorky se rovněž nevymlouvám, protože jde jednoznačně o můj neúspěch.

Máte za panující konstelace vůbec chuť ve Viktorce dál pokračovat?

Je příliš brzy, než abych na podobné otázky odpovídal. V nejbližších dnech si chci sednout s majitelem panem Vinšem, abych se s ním dohodl, co dál.

Nějakou představu o své budoucnosti ale určitě máte, to neříkejte...

Nejdřív si musím vyvodit osobní závěry, ale v současné situaci se spíš kloním k tomu, že na Žižkově bych zůstávat neměl.

A opustíte potopenou loď, která se bude těžko ze druhé ligy vracet...

Proč těžko? Viktorka nemá špatné mužstvo, jenže jsme se dostali do situace, s níž jsme si nedovedli poradit. Samozřejmě, kádr potřebuje omladit a pracovat s ním, aby vyhrávalo zápasy, které jsme na  jaře ztráceli hlavně chybami v defenzívě. Jak říkám, bylo a je to o hlavě.

Reklama

Související témata: