Hlavní obsah

Plzeň - Zlín 5:0Po výprasku v Plzni mohou už i ve Zlíně chystat ligový pohřeb

MinutaMin. Tým Hráč Akce
15. Jiráček 1 : 0
50. Ševinský 2 : 0
52. Horváth 3 : 0
64. Varadi 4 : 0
86. Ševinský 5 : 0

PLZEŇ

Už i ve Zlíně mohou chystat ligový pohřeb. Jejich tým totiž navzdory plamenným prohlášením o plápolající naději na záchranu podal v Plzni hodně bídný výkon, zmohl se pouze na bránění a logicky prohrál. Nakonec dost milosrdně 0:5, protože domácí měli šancí na tři zápasy! Sedm kol před koncem ligy je tak po plzeňském výprasku zlínský osud zřejmě definitivně sečten.

Článek

Za čtvrthodiny zlínské naděje zhasly... První velkou šanci sice hned v úvodní minutě ještě Krbeček tváří v tvář hostujícímu gólmanovi Baránkovi spálil, jenže ve 14. minutě už hlavičkující Jiráček síť rozvlnil. Na Baránka už to bylo moc! Nejenže po tvrdém střetu s Krbečkem kulhal, ale při zákroku před inkasovaným gólem se zranil zase, takže bránu raději vyklidil.

Už do přestávky šancí na dva zápasy

Pro Západočechy se stalo jeho střídání impulsem k náporu, během něhož si mohli už do půle vystřílet takový náskok, že po přestávce nemuselo být co řešit. Kolář běžel úplně sám na náhradníka Kořínka, ale nepochodil, Varadi ho sice prostřelil, ale na brankové čáře zachraňoval stoper Kroča, těsně před půlí pak v obrovské šanci volil Rada místo střely nepochopitelnou přihrávku na nabíhajícího Varadiho. „Šancí jsme měli opravdu na dva zápasy, jenže jsme si v nich počínali neskutečně laxně. však jsem také dal hráčům o půli co proto,“ uznával domácí kouč Pavel Vrba.

Po půli byl Zlín na ručník

Co domácím nevycházelo do přestávky, vynahradili si hned po půli. Ševinský dal totiž po nádherném Horváthově rohovém kopu druhý gól, dvě minuty po něm přidal s chutí hrající Horváth přímo z rohu za pomoci tyče třetí a od té chvíle už nebylo vůbec co řešit.

"Už si ani nepamatuji, kdy jsem přímo z rohu gól. Snad v Jablonci? Nebo na Slavii?! Každopádně už je to mraky let," marně vzpomínal Pavel Horváth.

Plzeň rozehrála fotbalový koncert, jemuž spokojené publikum nadšeně aplaudovalo, zato zlínský kouč Minář aby hodil na trávník ručník, neboť jeho svěřenci byli úplně groggy. Zvláště, když i náhradní gólman Kořínek začal kulhat a k závěrečnému hvizdu se doslova protrápil. Velké šance Petržely a Tatanshviliho stačil zlikvidovat, při střele Hájovského mu pomohla tyč. Nakonec si hodně oddechl, neboť pětigólová prohra byla pro něho i jeho tým dohrávající v úplném rozkladu ještě moc a moc milosrdná.

"Kdybych koučoval box, hodil bych do placu opravdu ručník. To, co jsme předváděli, byla ostuda a sabotáž. Však jsem také už po půli na hráče řval, že dostanou pořádnou pokutu. A po zápase na ni trvám," glosoval trapné vystoupení svého týmu zlínský trenér Ladislav Minář.

Plzeň - Zlín 5:0 (1:0)
Branky: 50. a 86. Ševinský 2,  14. Jiráček, 52. Horváth, 64. Varadi. Rozhodčí: Bílek, žluté karty: Kroča, Malcharek (oba Zlín), 3360 diváků.
Plzeň: Daněk - Ševinský, Hájovský, T. Rada, Lecjaks - Petržela (77. Presl), D.Kolář, Horváth, Jiráček - Varadi (83. Mlika), T. Krbeček (67. Tatanashvili). Trenér P. Vrba.
Zlín: Baránek (17. Kořínek) - Čelůstka, Kroča, Kořínek, Trubila - Malcharek, Rýdel, Šmahaj, Lukaštík (46. Musil) - Žůrek (60. Kroupa), Bača. Trenér L. Minář.

Reklama

Související témata: