Hlavní obsah

Brno - Jablonec 1:0Brňané vítězstvím nad Jabloncem 1:0 ukončili sérii nezdarů

MinutaMin. Tým Hráč Akce
55. Došek 1 : 0

BRNO

Brňané po čtyřech kolech, v nichž získali jediný bod, zabrali a díky Doškově trefě si připsali vítězství. Jablonec naopak utrpěl premiérovou jarní ztrátu na soupeřově hřišti. O výsledku rozhodla v 55. minutě branka Doška, v závěru měl Jablonec výraznou převahu. Vyrovnat se mu už ale nepodařilo.

Článek

„Proti v současnosti nejlepšímu ligovému mužstvu jsme uspěli enormním nasazením a agresivitou. Vytvořili jsme si víc šancí a jednu jsme naštěstí proměnili,“ radoval se trenér vítězů Miroslav Beránek, jenž pochválil autora gólu Doška i na hrotu útoku výtečně hrajícího Heinze.

První velkou šanci měli po Haurdičově akci hosté, avšak Kučera zblízka přestřelil. Po čtvrthodině Brňané přidali na aktivitě a útočník Došek se třikrát ocitl ve výhodných příležitostech, avšak pokaždé postrádal přesnou mušku. Na gólmana Zicha nevyzrál ani v momentě, kdy na něj po Heinzově pasu postupoval zcela sám.

Závěr poločasu patřil naopak Jabloneckým, avšak domácí několik závarů před brankářem Lejsalem i s trochou štěstí přestáli. Ve 35. minutě jen díky obránci Živnému, jehož gólovou dělovkou sestřelil na trávník Loučka.

Po změně stran nejprve domácí Kalivoda netrefil sám před Zichem míč po Marečkově centru, avšak pak se hrálo několik minut takřka výhradně na brněnské polovině. Poté ovšem přišel pro Jablonec šok. Rychlou akci založil Heinz a po Schneiderově centru z levé strany otevřel hostujícími zadáky zapomenutý Došek skóre - 1:0.

Deset minut nato předložil Došek ideální míč na hranici velkého vápna nabíhajícímu Schneiderovi, ale ten zamířil několik centimetrů nad břevno. Severočeši odpověděli Haurdičovou dělovkou, která prosvištěla těsně vedle pravé tyče Lejsalovy branky. Devět minut před koncem mohl zvýšit brněnské vedení agilní Došek, avšak z pár metrů minul.

Moravanům se to nemuselo vyplatit, ovšem Lejsal bravurně kryl Michálkovu dělovku.

„V utkání výborné kvality jsme sice byli kombinačně i herně lepší, avšak domácí nás výrazně předčili větším důrazem v obou šestnáctkách. Brno zvítězilo zaslouženě. Ztrátu bodů nepovažujeme za tragédii, prohrát v Brně není ostuda,“ tvrdil jablonecký kouč František Komňacký.

1. FC Brno - FK Baumit Jablonec 1:0 (0:0)
Branka: 55. Došek. Rozhodčí: Příhoda - Ubias, Handlíř. ŽK: Čoupek - Š. Kučera. Diváci: 2455.
Brno: Lejsal - Smutný, Dvorník, Živný, Čoupek (72. Szegedi) - Mareček, Kalivoda, Schneider, Střeštík (46. Švejnoha) - Došek, Heinz (84. Rabušic). Trenér: Beránek.
Jablonec: Zich - Zábojník, Pavlík, Š. Kučera, Hamouz - Haurdič, Klapka (69. Michálek), Valenta (57. P. Černý), Loučka, Hloušek - Lafata. Trenér: Komňacký.

Reklama