Hlavní obsah

Teplice - Bohemians 1:0Teplice přežily oslabení i penaltu a zdolaly Bohemians 1:0

MinutaMin. Tým Hráč Akce
37. Mareš 1 : 0

TEPLICE

Fotbalisté Teplic přiživili svoje pohárové ambice a v utkání 23. ligového kola zdolali Bohemians Praha 1:0. O výhru se přitom museli hodně bát, protože od 45. minuty hráli bez vyloučeného Rosy, po poločase navíc Pražané nevyužili ani penaltu. A tak jedinou trefou utkání zůstal gól teplického Mareše z 37. minuty.

Článek

I když se region pod Krušnými horami na Velikonoce notně vylidnil, na teplická Stínadla si našly cestu čtyři tisícovky diváků, kterým se dostalo záživné podívané. Hosté ze Střížkova už v úvodu postavili před vlastní šestnáctkou tři obranné valy a domácí museli zkoušet postupný útok a kombinaci na malém prostoru.

Po devíti minutách našel první skulinku v obraně hostů Vachoušek. Chytře si pustil pas mezi nohama a ze šestnáctky obstřelil brankáře Belaně, ke gólu mu ovšem metr scházel. Krom Vachouška táhl většinu teplických akcí i Ljevakovič, který ve 14. minutě prostrčil mezi obránce na rozběhnutého Mareše a Beláň musel hodně rychle z branky, aby na hranici šestnáctky vlétl nohama do střely a nebezpečí uhasil.

Hosté se do útočení příliš nehnali, přesto se jim dostalo uprostřed prvního poločasu parádní příležitosti. Zoubek na pravé straně odcentroval, teplický stoper Lukáš míč jen přizvedl a na zadní tyči se zjevil osamocený Novotný, jenže míč vzápětí poslal vysoko nad. A pak už se hosté zase soustředili jen na brzdění teplických akcí.

Vysvobození se proto dočkali domácí až po standardní situaci v 37. minutě. Stožického centr se snesl přímo do klubka těl před brankářem Belaněm a po teči zapadl do sítě. Gól byl nakonec připsán Marešovi.

Začínalo se zdát, že vedoucí gól pomůže nejen domácím, ale i pěknému fotbalu, protože hosté začali hrát mnohem aktivněji. Těsně před poločasem ale iluze vzaly zasvé. Teplický Rosa sice po jednom z rohů napáchal v pokutovém území hostů pořádný zmatek, ale zároveň si vykoledoval i žlutou kartu za faul na Belaně. A jen co se vrátil na vlastní polovinu, uviděl druhou žlutou za faul na Vošahlíka a následnou červenou kartu.

Šest minut po poločase mohlo být domácím ještě hůř. Novotný se probil před brankáře Grigara a po souboji s Vachouškem vybojoval i penaltu, jenže Teplické v těžké chvíli podržel brankář Grigar. Proti Zoubkovi zvolil skok po levé ruce - a vyhrál. Ani penaltový neúspěch ovšem na novém rozložení sil nic nezměnil. Bohemians se tlačili za vyrovnáním, ale do žádné větší příležitosti se už nedostali.

Naopak, postupem času začali být mnohem nebezpečnější do zemdlení bojující Tepličtí. V 78. minutě se z pětadvaceti metrů opřel do míče Merzič a Belaň stěží vyboxoval na roh, pak si Matulovu střelu málem srazil do vlastní branky Horáček. Sedm minut před koncem mohl výhru definitivně pojistit Mahmutovič, jenže Belaň byl opět venku z branky včas a jeho sólo zneškodnil.

Šance na vyrovnání hostům definitivně vzal týž hráč, který jim nečekanou přesilovku zařídil. Vošahlík totiž v 85. minutě naskočil loktem do Kleina a po druhé žluté kartě musel ze hřiště. Teplice už potom zápas v poklidu dovedly k výhře.

FK Teplice - Bohemians Praha 1:0 (1:0)
Branka: 37. Mareš. Rozhodčí: Drábek - Vysloužil, Drastík. ŽK: Rosa, Vachoušek, Ljevakovič - Vošahlík, Lencevič, Horáček. ČK: 45+1. Rosa - 84. Vošahlík. Diváci: 3950.
Teplice: Grigar - Merzič, Lukáš, Klein, Rosa - Ljevakovič, Matula, Vachoušek (78. Smejkal), Stožický - Mareš (87. Vaščák), Mahmutovič (90. Hesek). Trenér: Plíšek.
Bohemians: Belaň - Macháček, Lencevič, Horáček, Turtenwald - Vošahlík, Demeter, Dobeš (46. Andronic), Novotný (73. Eismann) - Zoubek (54. Ibe) - Kincl. Trenér: Urban.

Reklama