Hlavní obsah

Liberec - Ostrava 0:0Liberci upřel sudí penaltu. Jsme smolaři, reagoval Škorpil

Václav ProcházkaPrávo

Bitva adeptů na druhé místo a předkolo Ligy mistrů skončila bezgólovým smírem. Střelci se nevyznamenali. Ostravští se po dvou ligových prohrách dočkali bodu. Liberečtí mohli soptit, že jim sudí Královec upřel nejméně jednu penaltu.

Článek

„Existuje zákaz vyjadřování se k podobným situacím, odjakživa je ani nehodnotím, to jestli bude pro nás odpískána penalta řadím do kategorie smůly či štěstí. Musím ale konstatovat, že my jsme opakovaně smolaři,“ posteskl si domácí trenér Ladislav Škorpil nad verdikty arbitra Královce.

„Penalta? Nebyla ani jedna,“ tvrdil ostravský obránce Tomáš Marek, který byl u obou sporných momentů. V 28. minutě rozhodčí nepískal po jeho kontaktu s útočícím Bořkem Dočkalem. „Chtěl jsem mu míč vypíchnout, spadnul, nevím proč,“ líčil Marek a přiznal, že došlo k přímému kontaktu mezi oběma hráči.

„To je alibi,“ kroutil nesouhlasně hlavou poblíž stojící Dočkal. „Dostal jsem parádní míč od Gecova, pak do mě zezadu strčil,“ zlobil se Dočkal. „Ale měli jsme jiné šance, nemuseli jsme se pak ohlížet, na to jestli bude nebo nebude penalta,“ pokračoval Dočkal.

Tu největší domácí příležitost měl Jan Blažek. V 25. minutě jím tečovaný míč skončil na tyči. Po pauze v 68. minutě byl i on sám v penaltové situaci. „Spadl jsem přes nohu, asi Neuwirthovu,“ mínil Blažek. Ale v kontaktu s ním byla asi i Marek. „Hodil si to kolem nás, běžel a spadnul, nevím proč. Kontakt tam byl, nenechám ho přece metr od sebe, ale jestli byl faul, to musí posoudit rozhodčí. Nepískal tak penalta nebyla,“ říkal Marek.

Bod byl pro nás maximem, přiznal Večeřa

Ostravští v samém závěru nakonec gól dostali zblízka od Nezmara. Asistent rozhodčího Chytil ale signalizoval, že Papoušek přihrával z autu a uťal domácí radost. „Míč byl opravdu mimo hrací plochu,“ tvrdil další ostravský zadák Lukáš Vácha.

Jeho tým se po dvou ligových prohrách dočkal bodu. „Ale to je v naší situaci, kdy chceme hrát o poháry málo. I s Libercem,“ pokračoval Marek.

„Herně i fyzicky jsme to nakonec perného týdne po Spartě a Teplicích zvládli. Scházelo nám ale více snahy po zakončení. Nebyli jsme na pravém místě v pravou chvíli, chyběl i kus štěstí, od tyče to mohlo jít do brány, šlo to ale ven,“ přemítal zklamaně i Škorpil.

Také hosté měli šance, ale jen v první půli. V té největší Lukeš pálil vedle. „Bod byl pro nás tady maximum. Dobré momenty jsme do přestávky měli, pak už ne, ale dali jsem do toho srdíčko, to se musí v situaci, kdy se nedaří, musím mužstvo pochválit,“ pravil Karel Večeřa, kouč ostravského týmu, z jehož zákulisí prosakovaly zprávy o tom, že hráči nedostávají včas výplaty. „Základ i prémie mají včas, jde jen o nepatrnou část bonusů,“ poznamenal k tomu mluvčí ostravského Baníku Igor Bruzl.

FC Slovan Liberec - FC Baník Ostrava 0:0
Rozhodčí: Královec - Chytil, Santarius. ŽK: Metelka, Rajtoral, Neuwirth (všichni Ostrava). Diváci: 6950.
Liberec: Zlámal - Gebre Selassie (55. Dejmek), Holeňák, Košťál, Janů - Dočkal, Gecov, Papoušek, Frejlach (77. Nezmar) - Kerič (81. Dort), Blažek. Trenér: Škorpil.
Ostrava: Vašek - Zawada, Neuwirth, Marek, Vácha - Rajtoral, Otepka, Metelka, Mičola (46. Markovič), Lukeš (90+2. Pavlík) - Lička (88. Hable). Trenér: Večeřa.

Reklama