Hlavní obsah

Sparťan Blažek uznal: Slavia byla ve všem lepší

PRAHA

Rozpaky panovaly po fotbalovém derby na obou stranách. Slávisty sice remíza znovu výrazně posunula k obhajobě mistrovského titulu, po výrazném tlaku se však cítili na víc než bod. Sparťani se v podstatě jen bránili, ale k vítězství už měli dost blízko. Nakonec jim ovšem výhra, kterou by si upevnili druhé místo a poprvé dobyli nový Eden, utekla mezi prsty.

Článek
Fotogalerie

Nešťastný hrdina derby se za nic neschovával a sypal si popel na hlavu. „Kdybych míč někam odkopl, asi bychom v Edenu vyhráli. Já si ale balon pustil a měl za sebou hráče, o kterém jsem nevěděl. Moje chyba,“ uznal sparťan Igor Žofčák, jak se zrodilo vyrovnání na 1:1.

Letenští na druhou stranu musí být i za bod rádi. „My jsme si splnili povinnosti ve hře dozadu, ale jinak se mi zdálo, že Slavia byla po všech stránkách lepší,“ vadilo brankáři Jaromíru Blažkovi. „Když se na slávisty díváte, všichni mají sebevědomí, které některým našim hráčům chybí,“ všiml si Blažek.

Slavia sice doma poprvé v sezóně ztratila body, neporazitelnost si však v novém Edenu drží. A co je hlavní - uchovala si náskok 11 bodů v čele tabulky. „To je moc důležité. Otupili jsme případnou snahu Sparty o to, aby nás ještě stíhala. Kdyby nás porazila, tak by šanci na titul určitě cítila,“ líčil autor vyrovnávací branky Petr Janda.

K radosti však měli červenobílí daleko. „Diváci i my jsme si zasloužili tři body,“ měl jasno kapitán Erich Brabec. „Za stavu 0:1 nás podržel Vaňous (brankář Vaniak - pozn. red.), navíc jsme vyrovnali těsně před koncem. Z toho pohledu jsme měli štěstí. Na druhou stranu jsme ovšem měli celý zápas převahu a vytvořili si mnohem víc šancí než soupeř. A že jsme je neodkázali využít, to nás stálo dva body,“ litoval Brabec.

Autor prvního gólu Roman Hubník dohrál derby pod obstřiky. „Ze začátku jsem to rozběhal, ale hrát ještě o čtvrt hodiny déle, tak už by to nešlo,“ líčil letenský obránce, že Sparta ze zdravotních patálií těchto dnů nevyjde. A to se jí za protesty vykartoval kapitán Řepka, který tak v příštím utkání proti Plzni bude chybět.

Reklama

Související témata: