Hlavní obsah

Blažek: Uhrajeme jen to, co ubráníme - a to je na Spartu málo

Aktualizováno

Vzhledem k jednostrannému průběhu derby se zdálo nemožné, aby udržel čisté konto. A přesto o něj brankář fotbalové Sparty Jaromír Blažek přišel až v 82. minutě, kdy už to vypadalo, že Letenští sahají v Edenu po třech bodech. I remíza může mít pro sparťany v souboji o druhé místo v Gambrinus lize cenu. Gólman potvrzuje, že po nadějném jarním startu znovu prožívají složité období.

Článek

Derby pro vás asi bylo hodně stresovým zápasem.

Pro nás vzadu je teď každý zápas stresový... Nedáváme góly, a tak všechno stojí na tom, co ubráníme.

Proto remíza 1:1?

Můžeme být za ni rádi. Byli jsme ve všem horší než Slavia. Až na to, že jsme si splnili povinnosti ve hře dozadu, nenacházím nic, v čem bychom soupeře převyšovali.

A nebyl to věrný obraz toho, jak se také vyvíjí celá sezóna?

To po mně chcete hned po zápase trochu moc... My jsme si všechno prohráli doma, tam jsme poztráceli spoustu bodů. Myslím, že venku jsme na tom stejně jako Slavia. Takže teď se musíme soustředit, abychom si udrželi druhé místo a uspěli v Poháru ČMFS.

Pokud jde o titul, jedenáctibodový náskok Slavie už samozřejmě řeší vše.

Znám to, když jsme v této pozici bývali my. Devět, deset bodů, to už musí udržet. Museli by být hluší, slepí a hrát o jedné noze, aby ligu nevyhráli.

Body ztráceli i vaši nejbližší pronásledovatelé. Dvoubodový náskok na Liberec a Mladou Boleslav není po derby až tak špatný.

Teď nás doma čeká Plzeň, se kterou jsme před pár dny remizovali v poháru 0:0. Myslím, že to budeme mít těžké až do konce. Hlavní je druhé místo, tam jde ještě o Ligu mistrů.

Čtyři góly Brnu za poločas, to byl v podání Sparty asi ojedinělý jarní úkaz, že?

Dali jsme gól v první minutě, za půl hodiny bylo po všem. Takové nemohou být všechny zápasy. Když jsme pod tlakem, někteří naši hráči to nezvládají. Když se díváte na slávisty, všichni mají sebevědomí, které některým našim klukům chybí. Když se pak nedaří, je to těžké.

A Spartě se už zase nedaří?

Nedaří. Hrajeme dobře dozadu, ale to je na Spartu málo. Alespoň podle mě.

Reklama

Související témata: