Hlavní obsah

Sparťanský střelec Hubník: Na Slavii nemyslíme, hlídáme si druhé místo

mv, dosSport.cz

Obhájce titulu Slavii v derby neporazili, i když k tomu měli blízko. Jedenáctibodový rozdíl mezi sešívanými a Spartou se tak po pondělní remíze 1:1 v Edenu ve 23. kole české ligy nesnížil a letenští přiznali, že na titul už sedm kol před koncem nemyslí. „Na Slavii se nedíváme. Liga se vyrovnala a my si musíme udržet druhé místo,“ odpověděl na otázku Sport.cz šťastný střelec Sparty Roman Hubník.

Článek

Dlouho jste se v Edenu nedokázali prosadit. Až přišla pětatřicátá minuta, s ní standarní situace a váš vedoucí gól...

Šel jsem na přední tyč, máme za úkol takto nabíhat. Martin Zeman míč ze standardky skvěle zatočil a mně se s pomocí tyče podařilo skórovat. Nebyl jsem v pozici, kdy bych mohl tvrdě zakončovat hlavou, a tak jsem míč jen tečoval.

I když jste v ofenzivě žádnou smršť nepředváděli, přesto jste mohli jako první tým v lize v Edenu vyhrát. Remíza vás asi mrzí, že?

Určitě nás to hodně mrzí, vždyť jsme ještě v 83. minutě vedli. Na druhou stranu nás Slavia před vyrovnávacím gólem hodně zatlačila. Druhý poločas se táhl. Člověk už se modlil, aby byl konec a abychom těsné vítězství 1:0 ubránili. Nakonec ale domácí vyrovnali. I za získaný bod ale můžeme být rádi.

Tlak, kteří si domácí i s přispěním fanoušků vytvořili, jste v závěru tedy neustáli...

Ke konci zápasu už síly ubývaly, do šestnáctky nám létalo hodně centrů. Myslím si, že si Slavia zasloužila vstřelit gól.

Přesto neříkejte, že nejste zklamaní, když jste tak dlouho v nedobytném Edenu vedli...

My jsme sem jeli bodovat. Máte pravdu, že jsme tři body v hlavách měli potom, co jsme ještě chvíli před koncem vedli. Bohužel jsme vedení neudrželi a Eden nevyloupili.

Náskok domácích jste tedy nesnížili. Jak vám bylo po těle, když jste slyšel slávistické fanoušky skandovat „Mistr ligy“?

My se na Slavii nedíváme. Liga se v posledních kolech neskutečně vyrovnala a my se musíme více koukat na zadní pozice a udržet si druhé místo.

Zápas v Edenu jen potvrdil, že se vám nyní vyhrávat příliš nedaří...

Poslední odehrané remízy určitě nejsou nejlepší vizitkou. Bohužel se nám příliš nedaří střílet branky. Také nyní jsme měli prakticky jednu standardku, ze které jsme dali gól.

Reklama

Související témata: