Hlavní obsah

Slávistický střelec Janda: Udělali jsme důležitý krok k obhajobě titulu

Žolíkem se být necítí, i když jako náhradník vyrovnávacím gólem v pondělním derby pražských "S" slávistický záložník Petr Janda pohřbil šance Sparty na zisk titulu a naopak umocnil naděje svého týmu na obhajobu ligového primátu. „Mužstvo i výkony máme dobré a pokud budeme takto pokračovat, věřím, že pro titul dokráčíme,“ nechal se po vypjatém derby slyšet Janda.

Článek

Jakou váhu má pro váš tým bod, jenž jste v derby se Spartou získali?

I když jsme nevyhráli,  je pro nás bod ohromně cenný. Kdyby se Spartě u nás podařilo vyhrát, měli bychom je n osmibodový náskok, což by Letenské mohlo do boje o titul ještě nakopnout. Takhle je náš náskok už hodně velký a my udělali důležitý krok k obhajobě.

Mohla by Slavia o titul přijít?

Ve hře je sice ještě hodně bodů, ale my máme silné mužstvo a podávýáme dobré výkony. Musíme vyvarovat krize, a pak věřím, že si pro titul dojdeme.

S předstihem...

Na tom nezáleží. Samozřejmě že čím dříve by se nám podařilo titul obhájit, tím lépe. Ještě ale máme před sebou pár těžkých zápasů, určitě však budeme chtít rozhodnout co nejdříve.

Sedm zápasů před koncem náskok jedenácti bodů, to vypovídá o mnohém. Nezdá se vám cesta za obhajobou až příliš snadná?

Ohromně nám pomáhá nový stadión a diváci, kteří nás neustále podporují. Za námi je liga ohromně vyrovnaná, protože každý tým ztrácí. My máme velkou výhodu v tom, že se nám v Edenu tak daří.

Nevadilo vám, že jste v derby skóroval jako náhradník a nehrál od první minuty?

Já jsem tolik gólů zase nedal, takže si této branky hrozně cením.

Tak tedy jinak. Připadáte si jako žolík?

Samozřejmě bych byl raději, kdybych nastupoval od začátku a zápasy rozhodoval jako hráč základní sestavy, ale i takhle je to skvělé. Jsem ohromně šťastný a bod bereme všemi deseti.

Jaké byly pokyny trenéra Jarolíma, než vás na hřiště poslal?

Přišel jsem na hřiště s tím, abych se tlačil do koncovky. Na Spartě jsme viděli, že už jí dochází dech, čehož jsme chtěli využít. Šancí jsme si vytvořili dost. Pokud v těchto výkonech budeme pokračovat, pak ligový pohár nad hlavu zvedneme my.

Reklama

Související témata: