Hlavní obsah

Fotbalisté Baníku zaplatí za zápas s Plzní 700 tisíc korun

Jarní nepřesvědčivé výkony a výsledky přijdou ostravské fotbalisty minimálně na sedm set tisíc korun. Takovou částku hráči musejí zaplatit do klubové pokladny jako ušlý zisk za poslední domácí zápas s Plzní, na který měli diváci po předchozím bídném vystoupení a prohře v Příbrami vstup zdarma.

Článek

Tým Baníku měl v posledních třech utkáních "dobu hájení". Šéf klubu Tomáš Petera však i přes další rozpačité výkony a dvě prohry s remízou k personálním změnám nepřistoupil. Fotbalisté se zatím musejí složit na 700 tisíc korun, o které klub přišel v utkání s Plzní, na nějž na Bazaly dorazilo přes třináct tisíc diváků.

"Je to uzavřeno. Částka byla určena na sedm set tisíc korun a je interní záležitostí klubu, na koho kolik připadne," řekl Petera pro oficiální web klubu.

Ostrava na jaře tápe a z třetího místa se propadla až na osmou pozici. Trhlinu dostal i plán na postup do pohárové Evropy z domácího poháru, protože první čtvrtfinálový zápas mužstvo na hřišti druholigového Slovácka prohrálo gólem v nastavení 0:1 a v odvetě bude likvidovat těsnou ztrátu.

"Dál žije naděje splnit náš cíl a postoupit do evropského poháru. Na konci ročníku si musíme říci, jak jsme s prací jednotlivců byli spokojeni," konstatoval Petera.

I když před utkáním v Liberci se v zákulisí spekulovalo, že další prohra by mohla stát místo trenéra Karla Večeřu, po bezbrankové remíze se zatím nic nemění. Petera však vyjádřil nespokojenost s výkonností některých jednotlivců. "Sportovní úsek dostal ode mě tři jména hráčů, se kterými dál nejsem spokojen. Řešení je ale nyní na generálním manažerovi s trenérem," uvedl Petera.

Reklama

Související témata: