Hlavní obsah

Řepku bych do reprezentace doporučil, má jasno trenér Chovanec

PRAHA

Neváhal ani chvíli. Když přišel trenérovi fotbalové Sparty Jozefu Chovancovi při on-line chatu Sport.cz dotaz na stopera Tomáše Řepku, vypálil bleskově: „Je momentálně naším nejlepším hráčem a kdyby se na něho ptal nový trenér reprezentace, jednoznačně bych ho do národního týmu doporučil.“

Článek

Tomáš Řepka byl vůbec v on-line chatu Sport.cz ostře sledovaným a propíraným mužem. A Jozef Chovanec měl na jeho adresu samá pozitiva.

„Tomáš v současné formě na reprezentaci určitě má a měl na ni i v měsících předchozích. Jeho nominaci  do národního mužstva bych proto všemi deseti doporučil. Je jednoznačně naším nejlepším hráčem nejen na hřišti, ale i v přípravě, kde předává mladším hráčům své zkušenosti a navíc je dovede i podržet. Nevidím tedy důvod, proč by neměl ve Spartě pokračovat i v další sezóně,“ kvitoval přínos Tomáše Řepky pro své mužstvo.

Nejen Sparta, ale i česká reprezentace, která je momentálně bez trenéra, vybízela čtenáře Sport.cz ke spoustě otázek adresovaných Chovancovi. Pochopitelně se nemohl vyhnout dotazu, zda snad nepomýšlí na to, aby se o roli kouče národního týmu znovu ucházel.

„Tak dalece nepřemýšlím, protože teď mám zodpovědnost za práci ve Spartě, kterou bude klubové vedení hodnotit po skončení sezóny,“ vyhnul se Chovanec přímé odpovědi. Na téma Koller  a jeho návrat do národního mužstva se však rozpovídal. „Osobně bych jeho návrat přivítal, ale šanci vidím padesát na padesát. Bude záležet na tom, kdo se dostane do vedení fotbalového svazu a kdo se stane trenérem. To je základní informace, s níž bude Honza pracovat a podle níž se bude rozhodovat. Jeho návrat alespoň pro zbytek kvalifikace by byl určitě přínosem. Podle mého bylo totiž velkou chybou, že s ním před kvalifikací o postup na mistrovství světa neproběhla náležitá komunikace, že se všechno bralo na lehkou váhu, byť se proklamovalo, jak se komunikovat bude.“

Spousta otázek se samozřejmě točila kolem Sparty, jejích hráčů a snahy zajistit si alespoň druhou ligovou příčku znamenající účast v kvalifikaci o Ligu mistrů. „Už v sobotu proti Plzni chceme hrát aktivnější fotbal než v předchozím vzájemném duelu v domácím poháru, protože si druhou příčku toužíme vybojovat. Věřím, že se nám to v hodně vyrovnané lize povede,“ psal Chovanec na Sport.cz.

Nevyhýbal se ani odpovědím na formu některých hráčů. „Matušovič momentálně nehraje, protože Zeman má lepší výkonnost. Výkonnost a forma Pamiče zpočátku sezóny lepší než teď, Jiří Jeslínek a Sergio Peter mě zatím nijak nepřesvědčili, u mladých hráčů záleží  na jejich práci v tréninku a přístupu, zda se prosadí do kádru áčka a pak i do základní sestavy,“ reagoval sparťanský trenér na opakující se dotazy.

A často opakované téma Patrik Berger a jeho přínos pro Spartu? „Očekávali jsme od něho víc vzhledem k cílům, které jsme před sezónou měli. Jeho zdravotní stav však nebyl ideální, což ovlivnilo výkonnost jeho i celého mužstva,“ nechal se slyšet Chovanec, který v chatu radil i sázkařům a tipérům.

Podle něho vyhraje anglickou Premier Lague Manchester United, Ligu mistrů Barcelona a z tuzemské II. ligy postoupí do nejvyšší soutěže Bohemians a Jihlava

Reklama