Hlavní obsah

Suchý: Proti hvězdám kalibru Henryho jsem hrál jen na Playstationu

PRAHA

Jak se mu v Lize mistrů hrálo proti hvězdám kalibru Henryho, Messiho a Ronaldinha? S úsměvem na tváři odpovídal fotbalový obránce Slavie Marek Suchý na jeden z dotazů čtenářů při on-line chatu Sport.cz a vyváděl tazatele z omylu. „Proti nim jsem hrál zatím bohužel jen na Playstationu. Na hřišti jsme se zatím nepotkali, ale v Lize mistrů jsem nastoupil proti mnoha dalším vynikajícím hráčům,“ přiznal Suchý na Sport.cz.

Foto: Ondřej Zlámal

Fotbalista Slavie Marek Suchý při on-line chatu Sport.cz.

Článek

Obhájce titulu Slavia má nyní náskok na druhou Spartu jedenáct bodů. Že by to mohlo sedm kol před koncem soutěže sešívaným stačit, tipuje i talentovaný zadák z Edenu. „Věřím, že už to k titulu dotáhneme. Čeká nás ale ještě hodně práce,“ zůstává přece jen nohama na zemi Suchý. „O umístění na dalších místech za námi rozhodne aktuální forma, protože tabulka je hodně vyrovnaná,“ nechtěl jednadvacetiletý obránce spekulovat, jestli si Sparta druhpu příčku  udrží.

A že vycházející hvězdě sešívaných přirostl nový domácí stánek v Edenu hodně k srdci, naznačil při další odpovědi. „Nejraději bych hrál všechny zápasy v Edenu. Fanoušci nám tady dělají nejlepší atmosféru v české lize,“ složil kompliment fandům mistrovského celku. „Atmosféra v Edenu je vynikající. Všechny pokřiky a chorály vnímat nestíhám, ale v přerušené hře samozřejmě něco zaslechnu,“ dodal.

Po první části ligy odešel ze Slavie podzimní kanonýr Tomáš Necid a s ním také jedenáct branek. „Tomáš a hlavně jeho góly nám určitě chybí, ale teď máme v týmu další hráče. Ti mají také svoji kvalitu,“ řekl Suchý. Měl na mysli například Tijaniho Belaida, jenž je s osmi brankami aktuálně nejlepším střelcem sešívaných? „V současné době má na svém kontě nejvíce gólů. Doufám, že ještě nějaké přidá. Nejdůležitější ale je, aby tým vyhrával. Ať dává góly kdokoliv,“ poznamenal na adresu tuniského reprezentanta.

A kdy budou čeští fanoušci v reprezentačním áčku fandit stoperské dvojici Šimůnek-Suchý? „Věřím, že až přijde správný čas, šanci dostaneme. Musíme si o ni ale říct hlavně kvalitními výkony,“ nechce létat v oblacích loňský mistr. Počínání svých kolegů za hranicemi našeho státu samozřejmě také pozoruje. „Určitě sleduji, jak se daří českým hráčům v zahraničí a hlavně těm, se kterými se osobně znám,“ nechal se slyšet Suchý, jenž si při posledním kvalifikačním cyklu o postup na MS 2010 užil svou první nominaci do národního týmu.

Reklama