Hlavní obsah

Trenér Ščasný ligu nebalí. A své žižkovské angažmá tuplem ne!

PRAHA

Žižkovský kouč Zdeněk Ščasný ligu nebalí, jak se objevilo v některých médiích po nedělní prohře s Olomoucí. Ani schůzka s majitelem Viktorie Žižkov Luďkem Vinšem na to neměla vůbec žádný vliv. „Ale já přece o rezignaci sedm kol před koncem ligy vůbec neuvažoval. Kdo mě zná, moc dobře ví, že bych v panující situaci z boje neutíkal,“ pravil pro Sport.cz Zdeněk Ščasný.

Článek

„Zůstanu. Do konce soutěže určitě. Nikdy jsem neměl v úmyslu rezignovat,“ nechal se slyšet žižkovský trenér před schůzkou s Vinšem a po ní svá slova zopakoval.

Humbuk z nedorozumění zrozený

„My ale neseděli kvůli tomu, co se po nedělním domácím zápase s Olomoucí objevilo v médiích. Šlo o jedno velké nedorozumění, protože já nikdy neřekl, že po prohře s Hanáky míním rezignovat. Odpovídal jsem pouze na dotaz, co by se stalo a dělo, kdybychom z nejvyšší soutěže sestoupili. Má rezignace byla jednou z variant,“ uváděl Ščasný na pravou míru humbuk, který se kolem něho o Velikonocích strhnul.

Proto se také na schůzce s majitelem klubu probírala hlavně současná situace, v níž se Viktorka nachází. Předposlední příčka a osmibodové manko na Kladno!

„Jsme v hodně složité situaci, ale záchrana ještě ztracena není. Potřebujeme se chytit, což v praxi představuje porazit Kladno, s nímž hrajeme doma. Naše manko by se snížilo na pět bodů a možná, že by z hráčů nervozita spadla,“ medituje Ščasný, podle něhož se na jarním pádu jeho mužstva ke dnu tabulky podepsala řada příčin.

Terény, dřina, zranění...

„Neseděly nám těžké terény, na nichž jsme doma hráli, brzdilo nás, jak se moc a moc nadřeme na každý gól, svou roli samozřejmě sehrávala i zranění. A nervozita také, to se ví. Všechno mohlo být jiné, kdybychom ve druhém jarním kole nepřivezli z ostravských Bazalů jen bod, protož tam jsme na výhru určitě měli,“ glosoval Zdeněk Ščasný pro Sport.cz nepovedené žižkovské jaro.

„Osmibodový náskok Kladna je sice velký, ale my bojujeme dál,“ dodával.

O budoucnosti se dohodnou v létě

Na schůzce Zdeňka Ščasného s majitelem klubu Luďkem Vinšem ale došlo pochopitelně i na krizovou variantu - tedy pád do druhé ligy. „Zatím ještě není ligové jaro u konce, takže je zbytečné spekulovat, zda bych zůstal a pomáhal Viktorce zpátky do nejvyšší soutěže. Je to ale samozřejmě jedna z variant, k níž se v létě vrátíme,“ naznačil žižkovský kouč, že jeho angažmá pod televizní věží by mohlo pokračovat bez ohledu na to, jak dopadne záchranářské snažení.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice