Hlavní obsah

Sparta - Plzeň 2:0Sparta se bez Řepky dopachtila k výhře nad Plzní

MinutaMin. Tým Hráč Akce
60. Kucka 1 : 0
90. Kladrubský (penalta) 2 : 0

PRAHA

Tři zápasy ve třinácti dnech spolu sehrají fotbalisté Sparty a Plzně. Na rozdíl od bezbrankové pohárové remízy góly padly. Dali je sparťani Kucka a Kladrubský a měly cenu zlata. Letenští bez potrestaného Řepky zareagovali na výhru Liberce v Jablonci a v dostizích o druhé místo v tabulce neztratili. Neprohráli tak již v posledních devíti ligových utkáních.

Článek

Bez potrestaného Řepky vyrukovala Sparta proti Plzni s jasným cílem - ukončit sérii remíz ve čtyřech posledních soutěžních zápasech a promluvit do boje o druhé místo v tabulce výhrou. „Týmy, které nám stály v cestě, měly svoji kvalitu. Teplice, Liberec, Plzeň, Slavia… Je pravda, že našim útočníkům se v posledních zápasech tolik nedaří, ale já věřím, že to prolomí už nyní s Plzní a že vyhrajeme. Jednoznačně budeme hrát na vítězství,“ sliboval trenér Jozef Chovanec.

Ovšem co ukázalo derby, to další duel jen potvrdil. Sparta těchto dnů na žádné ofenzívní představení prostě nemá. Záloha nic nevymyslí, Holenda je v útoku absolutně odříznutý a jedinou útočnou metodou jsou nákopy na náhodu. A vzhledem k tomu, že se letenské produkci přizpůsobila i Plzeň, byl to fotbal dost zoufalý. V prvním poločase stál za zmínku jen přímý kop sparťana Zemana, který prosvištěl těsně vedle Daňkovy branky, a na druhé straně pak pohotový volej Horvátha, po němž se vytáhl Blažek.

Všechno tedy napovídalo tomu, že si oba týmy zopakují bezbrankovou remízu ze vzájemného pohárového duelu v minulém týdnu. Tím spíš, že Pamičova střela byla propagační a Holenda trefil jen boční síť. V 60. minutě se ovšem znovu připomněl jarní letenský zachránce. Záložník Kucka, který dal vítězný gól na Žižkově a zajistil remízu s Libercem, střelou k tyči z přímého kopu zaskočil Daňka a otevřel skóre.

Zmýlil se ten, kdo čekal, že sparťani po gólu ožijí. Pražané se dál mohli spoléhat jen na to, že důležitou výhru upachtí. A že je znovu podrží jistý Blažek, který vyrazil i bombu Lecjakse. V poslední minutě tak po akci střídajícího Bergra mohl Kladrubský z penalty pojistit tři body.

Sparta Praha - Viktoria Plzeň 2:0 (0:0)
Branky: 60. Kucka, 90. z penalty Kladrubský. Rozhodčí: Příhoda - Čecháček, Lakomý. ŽK: Pamič, Kucka, Holenda - Kolář, Lecjaks. Diváci: 7191.
Sparta: Blažek - Kušnír, Hubník, Huber, Pamič - Kladrubský - Kulič (90. Kadlec), Vacek (82. Berger), Kucka, Zeman (80. Matušovič) - Holenda. Trenér Jozef Chovanec.
Plzeň: Daněk - Ševinský, Hájovský, Halama, Lecjaks - Petržela, Kolář, Horváth, Limberský (69. Jiráček) - Krbeček (69. Mlika), Varadi (83. Tatanašvili). Trenér Pavel Vrba.

Reklama

Související témata: