Hlavní obsah

Porazil nás Blažek, litoval plzeňský kouč Vrba

PRAHA

Fotbalisté Plzně si zatím na Spartu nepřišli. V obou zápasech na Letné přitom byli tvořivějším týmem, ale zatímco minulý týden v poháru remizovali, v sobotu v lize dokonce prohráli. „Je to pořád stejný scénář. Teď už musíme v pohárové odvetě doma vyhrát,“ litoval kapitán Viktorie Pavel Horváth, že jeho tým zůstal bez bodu.

Článek

Letenští si musejí blahořečit, že další udřený zápas přestáli bez úhony a bez ztráty bodů. V pondělí ubetonovali v derby remízu a ani při vítězném utkání s Plzní téměř nic nevymysleli. „Naše záloha nehraje v poslední době dobře. Středové řady Slavie i Plzně ji v určitých momentech přehrávaly. V tom vidím problém,“ uvědomuje si letenský trenér Jozef Chovanec.

„Jsme na sparťany moc hodní... Mám dojem, že tentokrát jsme je převýšili ještě víc než v poháru. Když ne na tři body, tak na jeden jsme určitě měli. Věřím, že jsme si něco nechali na pohárovou odvetu. Doma musíme postoupit,“ sliboval svým nedávným spoluhráčům odvetu plzeňský kapitán Pavel Horváth.

Trenér Viktorie s ním byl zajedno. „Z reakcí sparťanské lavičky jsem cítil, že se o výhru obávají až do poslední chvíle. Oba soupeři chtěli strhnout vítězství na svou stranu. Zápas významně ovlivnil brankář Blažek, který nám chytil dva góly. V prvním poločase Horváthovi a po přestávce Lecjaksovi,“ poukázal Pavel Vrba.

Chovanec se dočkal vítězství vůle

Právě gólman drží mátožnou Spartu v posledních dnech nad vodou. „Smůla byla, že na obě střely viděl. Byly to pokusy zdálky, které by reprezentační gólman chytat měl,“ přidal se Horváth.

Brankář v národním týmu po EURO 2008 skončil, pro Spartu je však podstatné, že ji teď drží. „Zachytám si víc než dost, ale mně to nevadí,“ usmál se Jaromír Blažek.

Chovanec se musel obejít bez potrestaného Řepky a nemocného Žofčáka, na lavičku tak posadil dva mladíky Suse a Třešňáka. „Žofčák šel nakřápnutý už do derby. Před Plzní byli v ohrožení také Kušnír, Hubník, Kucka a Kladrubský. To se pak na hřišti promítne. Museli jsme hráče burcovat až do konce, aby se vydali do posledních sil. Podařilo se, bylo to vítězství vůle a morálky,“ oddechl si letenský kouč, že jeho tým zůstává ve hře o kvalifikaci Ligy mistrů.

Reklama

Související témata: