Hlavní obsah

Liberečtí znovu ovládli regionální derby

JABLONEC NAD NISOU

Fotbalisté Slovanu Liberec to s bojem o druhé místo v prvoligové tabulce myslí vážně. Svoje ambice potvrdili i při regionálním derby v Jablonci, kde zvítězili 1:0. Drží si tak výbornou bilanci, když naposledy s Jabloncem prohráli v říjnu roku 2005.

Článek

Sladkou příchuť měl sobotní výsledek pro libereckého trenéra Ladislava Škorpila, pro něhož to byl čtrnáctý souboj se severočeským rivalem. A má v nich obdivuhodnou bilanci deseti vítězství a čtyř remíz.

„Derby se mi líbilo. Zápas nabídl tempo, řadu situací před oběma brankami. Přálo nám štěstí před vlastní svatyní a provázela nás smůla před soupeřovou brankou,“ pustil se Škorpil do hodnocení. „Prvních dvacet minut jsme předváděli to, čeho jsme schopni. A už před vedoucím gólem jsme si vypracovali šance. Ale opravdový zajímavý zápas z toho udělali domácí. Jejich nezměrné úsilí nám narušilo naší snahu. Ve druhé půli jsme se ocitli pod tlakem a nebylo snadné se s tím vyrovnat,“ vykládal liberecký kouč.

Slovanu vypadli ze základní sestavy tři stabilní hráči - obránci Gebre Selassie a Košťál a nejlepší ligový střelec Kerič. „Všechno to jsou velké opory. Nakonec je příjemné zjištění, že jsme dokázali zápas odehrát vzadu s nulou i s jinými hráči než obvykle. Takže celkově vzato jsem s výsledkem spokojen,“ pravil Škorpil.

Za Košťála nastoupil ve středu obrany Radek Dejmek a utkání rozhodl vítězným gólem. A to měl přitom na svém kontě před jarní sezónou jediný prvoligový start. „Prakticky do ligy vstoupil až teď. Ve Zlíně podal kvalitní výkon, hrál i na Spartě. Je příslibem do budoucna,“ řekl kouč na Dejmkovu adresu.

Na šanci čekal dlouho

„Atmosféra byla vynikající. Přijeli nás povzbudit fanoušci z Liberce. A jsem rád, že jsem jim udělal radost tím gólem. Víc jsem si nemohl přát. Je to nádherný pocit,“ liboval si Radek Dejmek. „Na zadní tyč přišel krásný centr z rohu od Tomáše Janů. Já jsem se odpoutal od bránícího hráče a zůstal jsem tam úplně sám. Měl jsem klid uklidit míč do branky a dobře jsem to hlavou trefil,“ popsal vítězný zásah.

„Nevím, kolik mě ten gól bude stát do týmové pokladny. Na šanci jsem čekal dlouho a těší mě, že hraji ligu, i když konkurence v Liberci je velká. Chtěl bych si místo v sestavě udržet,“ líčil 21letý střední obránce.

V Jablonci měl o to větší motivaci, že tady v letech 2000-2003 působil v mládežnických celcích. „Teprve pak jsem přestoupil do pražské Slavie a teď jsem v Liberci,“ připomněl Dejmek.

Kapitán Tomáš Janů nastoupil na nezvyklém postu pravého obránce. „Byli jsme pod tlakem. Vedli jsme 1:0 a chtěli jsme hrát aktivně. Ale nepodrželi jsme míč. Jablonec hrál hodně na riziko. Zaplaťpánbůh, že jsme udrželi vzadu nulu. Měli jsme spoustu brejků. Kdybychom je proměnili, měli bychom klid. Bylo to perně vybojované vítězství,“ oddechl si nejzkušenější liberecký hráč. Jak se mu hrálo na pravém okraji obrany? „Až tak výrazná změna to nebyla. Vinou zranění jsme museli trochu improvizovat. Řekli jsme si, že to zkusíme i v poněkud jiném složení a vyšlo to,“ dodal Janů.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články