Hlavní obsah

Jablonci se derby proti Liberci opět nepovedlo

Moc toužil v severočeském derby uspět a poprvé vyhrát. Ale nevyšlo to. Jablonecký trenér František Komňacký se svými svěřenci nevyzrál na Slovan Liberec.

Článek

„Věděli jsme, že v případě vítězství bychom předstihli našeho soupeře v tabulce. A to byla velká motivace. Hráči jsou po porážce nešťastní. Jestliže jsme někdy cítili šanci proti Liberci uspět, tak to bylo právě v sobotu. Věřil jsem, že tu sérii zlomíme,“ svěřil se jablonecký kouč. „Nepodařilo se to, ale není to tragédie. Bylo to nadprůměrné ligové utkání se znaky derby a nasazením z obou stran. Liberec nás v úvodu zaskočil. Byl kombinačně lepší a šel po zásluze do vedení.Čekal jsem, že si s jeho standardními situacemi poradíme lépe. Po inkasovaném gólu jsme se ale oklepali a v poli jsme soupeře přehrávali. Ve druhé půli jsme si vytvořili soustavný tlak. Ale chyběla přesná koncovka,“ analyzoval Komňacký.

A co mužstvu vytknul? „Snad jen to, že hráči ve finální fázi neprokázali dost přehledu a důrazu. Vinou toho jsme zápas ztratili,“ pokrčil rameny.

Jablonečtí předtím na jaře zaujali pěti vítězstvími, nyní si ale připsali druhou porážku v řadě. A to jim poněkud komplikuje plány s bojem o evropské poháry. „Kdybychom zvládli zápasy v Brně a s Libercem, byli bychom reálně ve hře o pohárové příčky. Teď se situace trochu zhoršila, ale nic nevzdáváme. Chceme předvádět pořád svoji hru a budovat mužstvo, které by mohlo hrát v lize důstojnou roli,“ nastínil Komňacký.

Reklama

Související témata: