Hlavní obsah

Ostravští rowdies pyrotechniku na Žižkov propašovali, policie ji ale objevila

PRAHA

Ostravský Baník je sice jen odvarem obávaného podzimního mužstva, ale i tak z něho jde strach. Nebo spíše - strach jde z nájezdů jeho fanoušků, kteří jsou pohromou všech stadiónů. V Brně by o tom mohli po jejich excesu v úvodu jara vyprávět. „Proto jsme byli před zápasem s Ostravou v pohotovosti už od časného rána,“ líčil střížkovský „bezpečák“ Jaroslav Vlasák, že v pražském klubu byl vyhlášen stav nejvyššího ohrožení.

Článek

Ze Žižkova, kde nachází v letošní sezóně střížkovští klokani domácí azyl, totiž přišel signál, že už v půl desáté dopoledne se kolem stadiónu pohybují ostravští „rowdies“. Ba co víc - i za brány stadiónu se jim podařilo proniknout.

„Proto jsme požádali o pomoc policii, která provedla důkladnou prohlídku žižkovských ochozů. Ostravští fanoušci tam propašovali a ukryli jedenadvacet dělbuchů a světlic, které se podařilo objevit,“ kvitoval Jaroslav Vlasák pomoc mužů zákona. „Navíc člověka, který pyrotechniku na stadiónu ukrýval, mám vyfoceného!“

Příznivci Baníku tedy na střížkovské ostražitosti vyhořeli a museli zvolit náhradní řešení. V průběhu druhé půle sice světlice a dělbuchy odpalovali, ale na ulici za branami žižkovské stadiónu.

To jejich hráči vyhořeli pod žižkovskou věží úplně. Prohráli i s Bohemians, takže trenér Karel Večeřa musel znovu čelit otázkám, zda snad necítí nůž na krku. „Ten trenér cítí od prvního kola, ale dokud mohu, budu bojovat,“ nechtěl ani za boha uvažovat o tom, že by ho po sérii jarních nezdarů na Bazalech popravili.

„Teď nezbývá, než se soustředit na každý další zápas, který přijde. Teď ve středu na pohárovou odvetu se Slováckem,“ naznačil Večeřa, že nikoli na ligu, ale na domácí pohár se v jarní bídě upínají naděje jeho týmu, který se z domácí soutěže do pohárové Evropy už rozhodně nedostane.

Reklama

Související témata: