Hlavní obsah

Mladá Boleslav porazila doma Teplice, fotbalisté Bohemians přehráli Baník

Fotbalisté Mladé Boleslavi uspěli v nedělní dohrávce 24. kola doma proti Teplicím a po vítězství 1:0 se bodově dotáhli na třetí Liberec. Hráči Viktorie Žižkov vyhráli na hřišti trápícího se Brna 2:0 a na nesestupovou pozici nyní ztrácí pět bodů. Překvapivě v neděli získali všechny tři body i hráči Bohemians Praha, kteří doma porazili Ostravu také 1:0.

Článek

Mladá Boleslav na jaře před domácím publikem ještě nevyhrála. Proti Teplicím však nepříznivou sérii Středočeši utnuli zásluhou mladého Jana Chramosty. Ten v 72. minutě vystřihl po centru Poláčka z levé strany na hranici malého vápna parádní nůžky a střelou k tyči nedal Grigarovi v brance Severočechů šanci.

Olomouc doma s remízou 

Hanáci poslední tři zápasy nepoznali nic jiného než vítězství a svou bilanci si chtěli vylepšit i proti remízovému králi nejvyšší soutěže Českým Budějovicím. Velkou šanci k tomu měl po sedmadvaceti minutách Hubník, jehož hlavička po centru Janotky však mezi třemi tyčemi neskončila. O deset minut na druhé straně Stráský střílel těsně vedle domácí brány.

Na Andrově stadiónu tak křičeli gól až ve druhé půli. V 52. minutě rozehrával volný přímý kop na branku Jihočechů Melinho, míč si pak do vlastní sítě na malém vápně odhlavičkoval Riegel. Vyrovnání přišlo sedm minut před koncem utkání. Sedláček dobře usměrnil centr zprava a zužitkoval tak první velkou šanci hostujícího celku.

Baník podlehl Bohemians

Při posledním vzájemném střetnutí Bohemians Praha s Baníkem viděli fanoušci na Bazalech na podzim neskutečných devět branek. Že se podobný scénář na pronajatém žižkovském stadiónu nebude opakovat, napověděly první minuty duelu. Na jaře není ambiciózní Ostrava ve své kůži, což pod žižkovskou věží svým výkonem jen podtrhla. Domácí totiž vyhráli po nenápadné akci ve 28. minutě, kdy se Dobešovi podařilo lobem překonat brankáře Vaška v brance Baníku.

V týdnu se trenér Zdeněk Ščasný nechal slyšet, že zachraňující se Viktorii Žižkov rozhodně nebude opouštět před koncem soutěže, což  jeho svěřencům dodalo do žil čerstvou krev. Jako poslední tým ligy nastupovala Viktorka v Brně a v 50. minutě šla do vedení. Švancara napříč domácím vápnem našel Naumova, který si střelou pod břevno vysloužil snad i na protest potlesk fanoušků Brna. Katastrofu pro domácí dokonal přesnou hlavičkou na 2:0 v 87. minutě Kalod.

Reklama

Související témata: