Hlavní obsah

Baník prohrál i s Bohemians a jeho jarní mizérie nemá konce

PRAHA

Ještě že Ostrava na podzim nastřádala tolik bodů, protože jinak by zřejmě měla vážné starosti o přežití. Prohrála totiž i se střížkovskými Bohemians v jejich žižkovském azylu, takže už čtyři kola nepoznala, jak chutná vítězství. "Nedáváme góly, navíc si vůbec nevěříme, v tom to je," glosoval další nepovedené vystoupení trenér Baníku Karel Večeřa.

Článek

Jarní mizérie Baníku nemá hranic a konce. Aby o tom nebylo pochyb, přijel to Večeřův tým demonstrovat i do Prahy, kde připomínal naivní a ještě k tomu vystrašené školáky, kteří si na ránu z milosti přímo říkali. Samozřejmě že ji dostali a dokonce hned po první přímé střele mířící mezi tyče.

Tedy střele - Dobešovi stačil ve 28. min. chytrý lob, aby po výhodě ponechané sudím po faulu na Zoubka ostravského gólmana Vaška pohodlně překonal. Jestliže se do té doby hosté alespoň pokoušeli vyrážet na zteč a Mário Lička v sobě dokonce sebral odvahu na bránu Bohemians vypálit, po inkasované brance to už byla jedna velká křeč a bezmoc.

"Dvacet minut jsme byli aktivnější, dokonce i příležitosti jsme měli, jenže pak nezvládneme situaci jeden na jednoho a chyba nás zase srazí," ulivl si ostravskoý kouč Karel Večeřa.

Nic mu nebylo platné, že znovu zamíchal se sestavou a jen na lavičce nechal zkušeného Bolfa s Otepkou, protože ani přeskupený mančaft se nedokázal pod žižkovskou televizní věží zvednout. Střížkovští klokani přitom servírovali také jen fotbalovou bídu, ale i ta na Baník stačila. Ba co víc - čtyři minuty před přestávkou mohla přinést definitivní rozřešení, ale Horáček ve slibné příležitosti hlavičkoval jen nad břevno. "To by opravdu byl gól jistoty. Zvrat na 2:0 nám ale nevyšel ani před přestávkou, ani po ní, takže jsme pozměnili taktiku. Srovnali jsme se na naší půli, nachali hrát Baník a čekali na příležitost," svěřoval se trenér Bohemians Luboš Urban.

Hned v nástupu do druhé půle měli jeho svěřenci další možnost vedení pojistit. Tvrdě pálící Zoubek a po něm i hlavičkující Kincl brankáře Vaška vyzkoušeli, ale ten svůj tým podržel, takže Ostrava se mohla alespoň o vyrovnání snažit. Bylo to ovšem úsilí jenom platonické, které se rozplynulo v momentě, kdy Marek stáhnul Andronice řítícího se do šance a dostal červenou. V deseti se sice hosté zmohli na jedinou nebezpečnější akci za druhý poločas, ale protože Rajtoralovu střelu Belaň vyrazil, vracel se Baník po hodně mizerném výkonu na Moravu s prázdnou.

"To je bomba. Baník se neporáží každý týden. Netvrdím, že jsme podali kvalitní výkon, ale teď už máme na kontě 28 bodů, což je na nováčka velice slušná porce. Bodovat ale chceme dál, protože doma si věříme," jásal kouč Pražanů Luboš Urban.

Bohemians - Ostrava 1:0 (1:0)
Branku: 28. Dobeš. Rozhodčí: Bílek. ČK: 72. Marek (Ostrava). ŽK: Andronic, Macháček - Otepka. Diváci: 2150.
Bohemians: Belaň - Macháček, Lencevič, Horáček, Turtenwald - Fenyk (83. Eismann), Andronic, Dobeš (90. Obermajer), Demeter, Zoubek (79.Galbavý) - Kincl. Trenér Urban.
Ostrava: Vašek - Zawada, Neuwirth, Marek, Vácha - Rajtoral, Meteleka (75. Bolf), Lička, Tchuř (66. Mičola) - Lukeš (66. Otepka), Markvovič. Trenér Večeřa.

Reklama

Související témata: