Hlavní obsah

Olomouc - Budějovice 1:1Vlažný výkon Sigmy na tři body stačit nemohl

MinutaMin. Tým Hráč Akce
51. Riegel (vlastní) 1 : 0
83. Sedláček 1 : 1

OLOMOUC

Hanáci po třech výhrách v řadě nepřesvědčili a tak si Českobudějovičtí po remíze 1:1 ve 24. kole nejvyšší soutěže zaslouženě odvezli z Olomouce bod. „Bereme ho, ale měli jsme vyhrát. Po vyrovnané první půli jsme totiž ve druhé byli výrazně lepší,“ tvrdil trenér Českých Budějovic Pavel Tobiáš.

Článek

Olomoučtí začali neuvěřitelně lehkovážně. V přechodu do útoku si počínali pomalu, bez myšlenky a nepřesně. Pozor si však příliš nedávali ani v defenzívě a tak nebylo divu, že Jihočeši jejich ležérnosti využívali. Agilní byl především Hudson. Drobisze vystrašila nejvíce jeho tečovaná rána z šesté minuty. Bránu však těsně minula.

Do obrátek se domácí začali dostávat až po pětadvaceti minutách. Jejich tlak postupně sílil, ale kromě nebezpečné hlavičky Hubníka nad po centru Janotky nic kloudného nevyprodukovali. Naopak, blízko gólu byl ve 38. minutě Stráský, bránu však přes vybíhajícího Drobisze trestuhodně minul.

Do druhé půle měli lepší vstup opět Českobudějovičtí, ale Drobisz Sigmu opět podržel, hlavně když zlikvidoval střelu Šímy z přímého kopu. Vzápětí z obdobné situace udeřilo na druhé straně. Tentokrát trestný kop zahrával Melinho a dezorientovaný Riegel jeho centr usměrnil za záda bezmocného Kučery. Od té doby byli Hanáci lepší.

Druhý gól ale mohli přidat až v 68. minutě. Volej střídajícího Kobylíka však Kučera skvěle zneškodnil. O tři minuty později se neujala ani jeho další rána, když se odrazila od břevna.V závěru však Hanáci zase nepochopitelně polevili a sedm minut před koncem je za to potrestal Sedláček, když po centru Riegela hlavou vyrovnal. Tři body pak měl dokonce na kopačce Benát, ale Drobisz zázračným zákrokem Sigmu zachránil od pohromy.

„První půle byla z naší strany špatná, hodně profesorská. Po přestávce jsme ale hru zjednodušili a dali i gól. Nedokázali jsme však vedení potvrdit, byť šance jsme měli a to rozhodlo. V závěru nám chyběli zranění Rossi a Hubník,“ mínil kouč Sigmy Zdeněk Psotka.

Sigma Olomouc - Dynamo České Budějovice 1:1 (0:0)
Branky: 51. Riegel vlastní - 83. Sedláček. Rozhodčí: Kocián - Gallo, Emanuel. ŽK: Hořava, Komárek - Homoláč, Benát, Jasanský. Diváci: 4297.
Olomouc: Drobisz - Rossi (56. Nuc), Hudec, Komárek, Škerle - Kaščák, Hořava - Janotka, Melinho, Petr (66. Kobylík) - Hubník (75. Doležal). Trenér: Psotka.
České Budějovice: Kučera - Riegel, Horejš, Žižka, Leština - Hudson (90. Nitrianský), Homoláč, Benát, Šíma (90. Jasanský) - Stráský (90. Mezlík), Sedláček. Trenér: Tobiáš.

Reklama

Související témata: