Hlavní obsah

Ml.Boleslav - Teplice 1:0Chramosta zajistil Boleslavi první jarní domácí výhru

MinutaMin. Tým Hráč Akce
72. Chramosta 1 : 0

MLADÁ BOLESLAV

Fotbalisté Mladé Boleslavi se až na pátý pokus dočkali první jarní výhry v domácím prostředí. V nedělním duelu 24. ligového kola porazili Teplice 1:0, když je v 72. minutě spasil jediným gólem Jan Chramosta, hrající teprve třetí ligový duel. Osmnáctiletý útočník už před týdnem svou trefou zajistil remízu v Příbrami.

Článek

Boleslav se tak bodově dotáhla na třetí Liberec, naopak Teplice na jaře podruhé vyšly naprázdno, zůstaly sedmé a zřejmě promarnily šanci probojovat se na pohárové příčky.

Boleslavští fotbalisté toužili ukončit rozpačitou jarní sérii v duelu se sokem, kterého v posledních dvou duelech na jeho půdě porazili, a také v neděli dokázali Teplice sevřít úvodním náporem a třemi rohovými kopy v rychlém sledu za sebou. Na hrotu domácího útoku hýřil aktivitou především nejlepší boleslavský kanonýr Papadopulos, který se během 24 minut dostal třikrát do zakončení, ale proti brankáři Grigarovi ani jednou neuspěl.

Na domácích bylo patrné, jak moc je tíží, že se jim doma v posledních týdnech přestalo dařit. Hluboko zatažený teplický defenzivní val dokázal odvrátit všechny chabé útočné pokusy Boleslavi, v jejíž hře chyběl moment překvapení, který nepřinesli ani dva dirigenti ve středu pole, Opiela se Sylvestrem. Ovšem také teplická ofenziva byla bezzubá a marnost hostujícího týmu při jeho ojedinělém výpadu dokumentoval Matula střelou, která skončila až za tribunou.

Boleslav po poločase stupňovala tempo hry a Teplice se už téměř nedostávaly z vlastní poloviny. Po pěti minutách se domácí marně dožadovali penalty poté, co Stožický v pokutovém území zřejmě zahrál rukou. Pak se blýskl Grigar, když efektně vyrazil hlavičku Papadopulose, svého někdejšího spoluhráče z reprezentační jednadvacítky.

Spolehlivý Grigar kapituloval až necelých dvacet minut před koncem a pro Boleslav se stal hrdinou mladý útočník Chramosta. Na malém vápně se zády k bráně báječně položil do Hrdličkova centru a nůžkami zajistil domácím jejich první gólovou radost od 2. března. Teplice až pak opustily obrannou ulitu, ale na korekci výsledku jejich zvýšená aktivita nestačila. Nejblíž k vyrovnání byl Doležal, jehož ránu s námahou vyrazil gólman Miller. Boleslav tak na jaře podruhé naplno zabodovala a neporazitelnost natáhla na šest zápasů.

FK Mladá Boleslav - FK Teplice 1:0 (0:0)
Branka: 72. Chramosta. Rozhodčí: Jech - Zlámal, Ardeleánu. ŽK: Janíček, Opiela, Kysela - Mareš, Matula, Lukáš, Rosa. Diváci: 3010.
Boleslav: Miller - Janíček, Procházka, Rolko, Hrdlička - Mendy (67. Kysela), Opiela, Sylvestre, Poláček - Papadopulos (90+1. Řezníček), Chramosta (75. Táborský). Trenér: Hapal.
Teplice: Grigar - Merzič (89. Hesek), Lukáš, Klein, Rosa - Ljevakovič, Doležal (81. Vaščák), Matula, Stožický - Mahmutovič (66. Smejkal), Mareš. Trenér: Plíšek.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice zítra 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články