Hlavní obsah

Mladoboleslavský Chramosta: Pro peníze ještě moc nehraji

MLADÁ BOLESLAV

Parádní kousek zajistil Mladé Boleslavi tři body! Jan Chramosta se odpíchl a přes hlavu poslal míč do sítě. V 72. minutě s trochou akrobacie rozhodl o těsné výhře nad Teplicemi. Poláčkův centr zužitkoval nejlépe jak jen to šlo. Po čtyřech domácích nezdarech první výhra Středočechů na vlastním hřišti.

Článek

„Položil jsem se do toho, jsem rád, že to tam spadlo,“ líčil teprve osmnáctiletý střelec, boleslavský hrdina posledních dnů. Nebylo to poprvé, kdy letecký doplněk vložil do střelby. „Párkrát jsem podobný gól dal, v tréninku to zkouším, jsem rád, že jsem to využil,“ líčil mladík nedávno povýšený z B-týmu.

Užívá si slávu, za poslední tři týdny stačil coby dorostenec naskočit do prvoligového týmu. „Je to krásný, nepopsatelný,“ rozplýval se. Necítil tíhu mizérie. „Šli jsme do toho s tím, že chceme vyhrát,“ pravil.

Má za sebou tři prvoligové starty. Dva góly. První rozhovory. Premiérová trefa minule v Příbrami znamenala bod, proti Teplicím tři. „V Příbrami to byl můj první gól v lize. Ten druhý ale asi byl důležitější, a hezčí, ale trochu to byla i náhoda,“ říkal.

Nebyla to jeho jediná šance v utkání. V první půli se neprosadil z úhlu proti Grigarovi, po pauze ho nepřekonal ani zdálky. A na hřišti už to měl vlastně spočítané. Bylo přichystané jeho střídání. „Už toho měl dost. Byla to shoda okolností, že vydržel déle, že nebyla přerušená hra,“ líčil trenér Pavel Hapal.

Právě při výměně, kdy ho nahradil Ivo Táborský, si Chramosta užil aplausu už poněkud nervózního domácího publika..

Tým má prémie pozastavené

Ani ho nemrzelo, že gól vlastně nepomohl k prémiím, tým je má pozastavené po sérii nezdarů. „Začínám, já to ještě pro peníze moc nehraju,“ usmíval se bezelestně jinoch. A teď už vzhlíží k boji se Slavií. „Chci hrát tak, aby to tam zase spadlo,“ tvrdil odvážně.

„Je to mladý kluk, ještě bude muset hodně prokazovat,“ komentoval jeho výkon Hapal. S příchodem mladíka se ale začala karta obracet zase ve prospěch jeho týmu. Jako by by se stal talismanem. „Ale nikde není psáno, že by v případě dřívějšího střídání nerozhodl na hřiště přicházející Ivo Táborský,“ dumal Hapal a liboval si nad výkonem celého týmu. „Byli jsem lepší devadesát minut, šli jsme za vítězstvím, vyhráli jsme zaslouženě,“ oddechl si trenér a dál hodlá nechat rašit vousy na své tváři.

„Vyhecovali mě tady místní. Když jsme byli na soustředění v Turecku, tak jsem se neholil a vyhrávali jsme, tak v tom teď zkusím pokračovat,“ dodal Hapal, zatímco jeho protějšek Jiří Plíšek lamentoval: „Po přestávce jsme vyklidili střed pole, druhý poločas byl náš nejhorší na jaře. Přes Merziče chodilo hodně centrů, po jednom z nich přišel i gól.“

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice