Hlavní obsah

Švancara obral svůj bývalý tým

Čestmír FolkPrávo

Splnil se mu velký sen. Brněnský odchovanec v dresu Žižkova Petr Švancara obral svůj bývalý tým o všechny body. Pražané se výhrou 2:0 vrátili do hry o udržení v nejvyšší soutěži.

Článek

„Je to paráda. Teď budeme v pondělí fandit Slavii v Kladně. Když slávisté zvítězí, snížíme ztrátu na čtrnáctou příčku na pět bodů. A to už by bylo hratelné. Zvlášť když hned v dalším kole hostíme Kladno doma,“ plánoval 31letý forvard.

Na vedoucí branku Žižkova přihrál Švancara v Brně parťákovi z útočné formace Naumovovi. „Když jsem oslavoval gól před hlavní tribunou, minimálně polovina brněnských diváků, kteří na ní seděli, mi zatleskala. To mě hrozně potěšilo,“ svěřil se.

Dostal kolíbku

Pozornosti od zástupců brněnského týmu se dočkal už před zápasem. Vedoucí mužstva Suchánek s kustodem Maršálkem mu předali v reakci na nedávné narození dcery Nikolky kolíbku. „Novorozená dcerka byla poslední dobou mou jedinou životní radostí. Teď už budu mít snad zase potěchu i z fotbalu,“ přál si Švancara.

Ve včerejším podvečeru se na 90 minut do brněnského dresu vrátil. Žižkovští si totiž přivezli na Moravu jen sadu červených dresů, které se podle sudího Adama příliš nelišily od triček domácích hráčů. Pražané se proto museli převléct do náhradních dresů 1. FC Brno.

„Byl to zvláštní pocit, ale ani mě nenapadlo nechat si dres pro štěstí. Já jsem v tom převlékání viděl kulišárnu ze strany brněnského klubu. Chtěli nás rozhodit,“ neodpustil si poznámku.

Švancara prozradil, že po vítězství v Brně se od něj žižkovští spoluhráči v kabině odměny nedočkají. „Pokud se ale zachráníme, pozvu je do některého z vinných sklípků na jižní Moravě a pořádně si to užijeme,“ slíbil.

Reklama

Související témata: