Hlavní obsah

Mario Lička: Vinu neseme hlavně my hráči

Záložník Baníku Ostrava Mario Lička dobře ví, že tým na jaře prožívá velkou herní krizi. Ta v pondělí vyústila v odvolání trenéra Karla Večeři. „Jsme zklamáni, že to došlo až takhle daleko,“ říká Lička, jehož otec nyní dočasně převzal mužstvo jako hlavní kouč.

Článek

Překvapilo vás, že vedení klubu odvolalo trenéra Večeřu?

Mrzí nás, že odchází. Víme, že ty chyby byly hlavně v nás hráčích. Bohužel, když nejsou výsledky, odnese to trenér.

Co říkáte na to, že Baník teď povede váš otec?

Pro mě asi bude ta situace trošku složitější, ale dál bych to nechtěl rozvádět.

Čím si vysvětlujete, že Ostrava na jaře vyhrála jen jednou?

Trápíme se v koncovce. Pořád si říkáme, jak to další zápas zlomíme, ale je to pořád stejné. Čím víc se snažíme a chceme, tím je to horší. Je to v hlavách.

Dají se ty nezdary z hlavy vyhnat rychle??

Každý si uvědomuje, v jaké situaci jsme. Táhne se to celé jaro a připadá nám to nekonečné. Nejde to jen tak hodit za hlavu. Snažíme se, ale vidíte, jak to dopadá každý zápas...

Z ligy už si na pohárovou Evropu musíte nechat zajít chuť...

Ve středu hrajeme odvetu čtvrtfinále poháru se Slováckem. A budu to pro nás zápas sezóny. Musíme žrát trávu, jezdit nadoraz a ukopat postup. I kdyby to mělo být na penalty.

Neměl by tým jako Baník doma Slovácko jednoznačně přejet?

Slovácko je sice druholigový tým, ale rozhodně bych ho nepodceňoval. Nemůžeme počítat s tím, že ho snadno přehrajeme. Jsme v krizi. Budeme rádi, když vyhrajeme 1:0 a postoupíme na penalty. Doufám, že to na Bazalech zvládneme. Fakt je to zápas roku. Pokud nepřejdeme přes Slovácko, je po všem.

Jak moc vám chybí zranění hráči?

Když je mužstvo v krizi, potřebuje co nejvíc hráčů schopných bojovat. Takže bychom určitě přivítali, kdyby mohl hrát David Střihavka, který dokáže vyhrávat souboje ve vápně. je to typický hrotový hráč. I Róbert Zeher nám chybí, oba jsou góloví útočníci.

Reklama

Související témata: