Hlavní obsah

Cesta Slavie za obhajobou dostala trhlinu. K panice není důvod, tvrdí Jarolím

Zdeněk PavlisSport.cz

Spanilá slávistická jízda za obhajobou mistrovského titulu dostala trhlinu. Zatím nikoli vážnou, ale určitě varovnou, protože k ní došlo na hřišti Kladna, jež bojuje o ligové bytí a nebytí a pro Jarolímův tým nemělo být vůbec žádnou překážkou. „Ale bylo, protože jsme mu cestu k vítězství sami usnadnili,“ vytýkal svým svěřencům slávistický kouč Karel Jarolím.

Článek

Šest kol před koncem ligy už má Slavia k dobru „jen“ osm bodů na Spartu a deset na Liberec a Mladou Boleslav. Náskok sice solidní, ale při známé psychické labilitě sešívaných i ošidný. Zvláště, když se Pražané v posledních týdnech až neskutečně trápí, v defenzivě se dopouštějí chyb, sami pak góly nedávají, o čemž na půdě tonoucího Kladna podali další důkaz.

„Jenže Kladno podalo mimořádný výkon. Kdyby podobně jako proti nám hrálo i v jiných zápasech, určitě by se nepohybovalo tam, kde figuruje,“ namítal po šokující prohře svých svěřenců slávistický kouč Karel Jarolím.

Samozřejmě že měl mužstvu co vyčítat. Pochopitelně že na hráče zvyšoval hlas. Jasně že jim dával co proto. O přestávce, po utkání zrovna tak.

„Nejdříve gól po standardní situaci, na kterou se týden chystáme a pro níž není omluvou ani to, že Brabec zrovna v tu chvíli nebyl na hřišti, pak fatální chyba před druhou brankou. A ani kontaktní gól, kterým nám Kladno pomohlo, nebyl nic platný. Bídný začátek s námi prostě zacloumal,“ rozebíral Jarolím krajně nepovedený zápas.

Nad ztenčujícím se, ale pořád ještě dostatečným náskokem svého týmu se zamýšlel také. „Nic příjemného to není, ale věřím, že prohra s námi neotřese. Důvod k panice nenastal, ale zamyslet se musíme. A poradit také, aby s námi porážka nezamávala,“ snažil se zůstat nad věcí kouč sešívaných, aby snad nepřenesl nervozitu i mezi své hráče.

„Po derby se Spartou se sice mluvilo o tom, že o titulu je už rozhodnuto, ale ode mě nic podobného neslyšeli. Nemají sebemenší důvod si myslet, že už nám primát patří. Kladno je o tom přesvědčilo, takže teď mají co napravovat. Ve čtvrtek v Českém poháru proti Zlínu, příští pondělí v lize proti Mladé Boleslavi,“ motivoval Jarolím naopak své svěřence.

Reklama

Související témata: