Hlavní obsah

Museli by mně nafackovat, uznával po minele kladenský gólman Pavlík

KLADNO

Neskutečné, jakou minelu také může ligový gólman vyrobit. „To nebyla minela, ale hotová tragédie,“ uznal kladenský brankář Roman Pavlík, že hrubkou, za kterou jsou posíláni na hanbu už kluci v přípravce, svůj mančaft v pondělním duelu se Slavií málem pohřbil. Naštěstí pro Středočechy jen málem...

Článek

Za dvě minuty dali Kladeňáci dva góly a Slavia byla úplně groggy. Hotová, odrovnaná, neschopná odporu. Už jen na ránu z milosti čekala, když přišel neskutečný kiks domácího gólmana.

Strnadovi se nepovedl osvobozující odkop, takže do šestnáctky letěl vysoký balón, jenž se měl stát snadnou Pavlíkovou kořistí.

Měl, ale nestal.

„Myslel jsem, že mě bude někdo ze slávistů atakovat a proto jsem na spoluhráče řval, aby mě někdo zezadu jistil, kdybych souboj prohrál. Jenže k žádnému souboji nedošlo, já si hodil míč do sítě sám,“ hanbou by se Pavlík po minele aspirující na titul „Fotbal šmejd“ nejraději propadl.

Problémy obou gólmanů

„Vysoké ,svíce´ dělaly gólmanům problémy. I Vaniak měl v úvodu utkání při podobné situaci starosti,“ chlácholil Pavlíka nejzkušenější hráče kladenského týmu Pavel Drsek.

Marně, protože Pavlík si moc dobře uvědomoval, že svým úletem postavil Pražany na nohy. „Kontaktním gólem nám opravdu pomohl,“ uznal i slávistický kouč Karel Jarolím.

„My mu ale nic nevyčítali. Věděli jsme, že až po přestávce bude tlak Pražanů gradovat, on nás podrží. Ve vápně je totiž hodně silný,“ zachovával před začátkem druhé půle stoický klid domácí trenér Martin Hřídel.

„Opravdu mi neřekli ani slovo. Co také měli říkat? Spíš by mi museli nafackovat,“ vypadlo z Pavlíka umíněného, že minelu musí napravit.

Minelu proti Slavii viděl celý národ, naříkal Pavlík

Nebyla první a zdaleka ani nejhorší v jeho kariéře. „Ještě když jsem chytával na Střížkově, přeskočil mně míč při malé domů přes nohu. Také ostuda jako hrom. Jenže tu proti Slavii viděl v televizi celý národ,“ přiznával.

Ve druhé půli se v kladenské bráně překonával a k nečekanému zisku tří bodů svému mančaftu pomohl. „Po takové chybě z nich ale radost nemám,“ trval zachmuřeně na svém, i když spoluhráči kolem něho se oddávali do frenetickému jásotu.

„Něco jsem chytil, při Šikličově ráně jsem měl štěstí, že balón prásknul do břevna, Šventovi jsem naštěstí stačil zmenšit střelecký úhel, takže to napral do mého břicha. Málem mě zboural, ale gól nedal,“ ulevil si třiatřicetiletý gólman, jenž se stal v panující kladenské euforii smutným hrdinou.

A to přesto, že po šokující výhře nad Slavií má jeho mužstvo k záchraně zase o pořádný kus blíž.

Reklama

Související témata: