Hlavní obsah

Slavii posílí v příští sezóně obránce Vomáčka

PRAHA

Fotbalisty Slavie Praha posílí v příští sezóně devětadvacetiletý obránce Benjamin Vomáčka. Odchovanec libereckého fotbalu přijde do Edenu ze Žiliny. Se Slavií podepsal dvouletou smlouvu, která začne platit 1. července, s roční opcí.

Článek

"Žilina mi sice nabídla novou smlouvu, ale nedohodli jsme se na určitých věcech. Nabídka ze Slavie přišla již dříve, definitivně jsme se dohodli počátkem tohoto týdne," řekl Vomáčka slovenskému deníku Sme. "Do konce sezóny se budu snažit pomoci Žilině k titulu nebo alespoň k umístění, které jí zaručí start v evropských pohárech," dodal.

Angažmá v celku českého mistra považuje za krok vpřed. "Nastoupil jsem v pohárech proti Slavii dvakrát a těším se na výbornou atmosféru v Edenu," uvedl Vomáčka. Na svůj první souboj se svým novým klubem přitom nemá dobré vzpomínky. V odvetě druhého předkola Ligy mistrů totiž na Strahově neproměnil rozhodující penaltu a Žilina vypadla, zatímco Pražané se poté přes Ajax Amsterodam dostali do hlavní soutěže.

Vomáčka hrál v české lize vedle Liberce i za Bohemians Praha a naposledy v roce 2001 za Plzeň. Celkem odehrál 57 zápasů, v nichž vstřelil dvě branky. V Žilině strávil pět a půl roku a v letech 2004 a 2007 s ní vybojoval slovenský titul. Po sezoně mu v MŠK končí smlouva.

Reklama