Hlavní obsah

Dos Santos zachránil Příbrami bod v poslední sekundě

PŘÍBRAM

V poslední sekundě nastavení zachránil příbramský Dos Santos bod v duelu se Spartou a Pražanům definitivně zarazil choutky na boj o titul, zatímco svému týmu výrazně oživil šance na záchranu.

Článek

„Byl to výborný výkon celého mužstva. Naše hra se zlepšila po změně stran příchodem Klesy. Šťastnému střelci jsem řekl, že to je začátek jeho dlouhé, krásné cesty. Na tabulku nekoukám, bude to boj do poslední minuty posledního zápasu,“ říkal spokojený kouč domácích Massimo Morales.

Čtvrt hodiny drželi domácí Spartu na její polovině, po ojedinělé akci hostí se dostal ke střele Kucka a Hruška musel zachraňovat u tyče. V zápětí přišel úder, když Matušovič vrátil míč do šestnáctky, domácí obrana prodloužila jen ke Kušnírovi, který nedal hlavou Hruškovi šanci. V té době už měla Sparta navrch a Kucka v další šanci pálil jen těsně vedle.

Domácí se dostávali k brejkům jen po chybách Pražanů. Po té první měla následovat karta pro Hubníka za faul na Huňu, ale sudí mlčel, po té Matušovičově si Borek sám ukopl míč. Když později Fantiš perfektně našel Nechvátala, ten pálil nad branku. To na druhé straně musel Hruška vystrčit na roh Pamičův oblouček a vzápětí vyrazil Kuckovu gólovou hlavičku.

Po změně stran se Příbram snažila o vyrovnání, ale Řepka držel s přehledem její ofenzívu na uzdě. Když to Borek zkusil z dálky, nenašel cíl, stejně si vedli i Klesa s Huňou. S Nechvátalovou střelou si poradil Blažek a později vychytal i Borka. Na druhé straně po Hubníkově hlavičce odvracela obrana z brankové čáry. Holendovu dělovku pak vyrazil Hruška. Domácí se znovu dostali do tlaku a v poslední sekundě nastavení se míč v šestnáctce dostal k Dos Santosovi, ten si ho zpracoval a krásně trefil k tyči.

„Byl to náš nejhorší výkon na jaře. Při tom jsme věděli, že Příbram je doma nebezpečná. Nechtěli jsme tu inkasovat, ale stalo se. Zbytečně jsme ztratili míč ve středu hřiště a Huber, který byl u střelce, si měl počínat jinak,“ konstatoval kouč hostí Jozef Chovanec.

Příbram - Sparta 1:1 (0:1)
Branky: 90.+3 Dos Santos - 18. Kušnír. Rozhodčí: Drábek. ŽK: Kulič, Kladrubský, Zeman. Diváci: 6377.
Příbram: Hruška - Plašil, Nohýnek, Štochl, Pleško - Tarczal, Nechvátal (82. Dos Santos), Oguzhan (46. Klesa), Fantiš (73. Kalabiška) - Borek - Huňa. Trenér M. Morales.
Sparta: Blažek - Kušnír, Hubník, Řepka, Pamič - Kladrubský - Vacek (90. Huber), Kucka, Matušovič (59. Zeman) - Kulič (82. Žofčák), Holenda. Trenér J. Chovanec.

Reklama

Související témata: