Hlavní obsah

Sparta neprohrává, ale v lize klopýtá

Karel FeltPrávo

Sparta v lize ještě neprohrála, na jaře jako jediná. Přesto ji od vedoucí Slavie dělí v tuto chvíli sedmibodová propast a lídr z Edenu má navíc zápas k dobru. Z devíti jarních ligových zápasů Sparta pouze čtyři vyhrála a pětkrát remízovala. Pět kol před koncem soutěže je prakticky rozhodnuto. Letenští naopak musejí odrážet útoky dotírajících celků - zejména Mladé Boleslavi a Liberce - pokud chtějí uhájit druhou příčku.

Článek

„Ta je naším cílem. Na Slavii se nedíváme. Máme před sebou náročný program. Nejen pět ligových zápasů, ale i finiš domácího poháru,“ odmítl kouč Sparty Jozef Chovanec dostihy o titul.

„Musíme se maximálně zkoncentrovat. V Příbrami jsme podali nejhorší jarní výkon. Jasně nám ukázal, kde máme rezervy a na co se musíme v tréninku soustředit. Chyběl nám zraněný Patrik Berger, naopak čtvrtá žlutá karta vystavila stop Jiřímu Kladrubskému pro nadcházející duel s Ostravou,“ vypočítal aktuální problémy svého celku.

Po utkání v Příbrami na něm byla patrná zlost. „Předvedená hra neodpovídala našim možnostem, přesto jsme měli zápas vyhrát. Huber přišel na hřiště v poslední minutě, abychom posílili obranu hlavně ve vzduchu, když před naši branku přišel i gólman domácích Hruška. Pak jsme neudrželi míč, ztratili ho a nedokázali jsme se vrátit. Přesto byl Huber dost blízko u Dos Santose, aby mu zabránil ve zpracování míče a ve střele,“ říkal sice klidně, ale naštvání nedokázal plně zakrýt.

Kušnír: Druhé místo máme pořád ve svých rukách

„Bylo to utkání bez šancí na obou stranách. Tím spíš, když jsme vedli, měli jsme to udržet. Zbytečně jsme ztratili body a zkomplikovali si situaci v boji o druhé místo. Věřil jsem, že zopakujeme pohárový výkon z Plzně, proto nastoupila i stejná sestava, jenže my jsme ve středu hřiště neudrželi míč a tudíž jsme nebyli příliš nebezpeční,“ dodal Chovanec.

S koučem souhlasil i autor gólu Ondřej Kušnír. Za Spartu se trefil poprvé a byla to jeho první branka hlavou od žákovský let. „Tenkrát jsem dal gól proto, že brankář nedoskočil pod břevno... Až tady to přišlo po perfektním centru, který ke mně nasměrovala příbramská obrana. Myslel jsem, že to bude vítězný gól, bohužel... Ztratit zápas v poslední sekundě, nechat hráče zpracovat míč a vystřelit, to je obrovská chyba. Nepamatuji zápas, kdy jsme dostali gól a sudí pískl konec. Při tom jsme mohli rozhodnout už dřív. Navíc jsme domácím zejména ve druhé půli nechávali dost volného prostoru. Celý zápas nám chyběl pohyb. Připadalo mi to, že nemáme sílu, jen jsme nakopávali míče. Neumím si to vysvětlit. Chtěli jsme hrát přes zálohu a po krajích. Nic nám ale nešlo. Příbram si zasloužila gól za druhý poločas, kdy na nás doslova vletěla,“ krčil rozpačitě rameny Kušnír.

„Zbytečně jsme si zkomplikovali boj o druhé místo. To je naším cílem, žádný hon na Slavii. Kdybychom v Příbrami vyhráli, měli jsme v tu chvíli pětibodový náskok a soupeři museli zase jen dotahovat. Takhle to budeme mít ještě hodně těžké. Týmy za námi hrají mezi sebou a musíme doufat, že si budou brát body mezi sebou. Teď nás čeká Ostrava. Musíme na sobě zapracovat v tréninku a poučit se z chyb, které jsme v Příbrami udělali. Pořád máme boj o druhé místo ve svých rukách,“ zdůraznil Kušnír.

Reklama

Související témata: