Hlavní obsah

Kapitán Příbrami Daniel Huňa si sestup nepřipouští

PŘÍBRAM

Na podzim nastřílel soupeřům deset branek a táhl Příbram jako správný kapitán do klidného středu tabulky. Jenže na jaře se Danielu Huňovi střelecky nedaří. Trefil se jen jednou a mužstvo bez jeho gólů ztratilo náskok před pronásledovateli v boji o záchranu. V žádném případě však bitvu o ligu nebalí...

Článek

Připouštíte si možnost sestupu?

Ani v nejmenším. Rozhodně nic nebalíme. Pořád máme před Žižkovem i Zlínem náskok. Všechno tedy máme ve svých rukách. Můžeme spoléhat jen na sebe.

Jenže se Spartou jste první půli prohrávali. Pražané hráli špatně a vy o nic lépe. Co přineslo změnu ve druhé půli?

V kabině jsme si řekli, že na to vlítneme a vyrovnáme třeba v poslední minutě. Hlavně jsme si zdůrazňovali, že musíme hrát svoji hru a být trpěliví. Naštěstí to tak bylo.

Ve druhé půli jste ale byli jasně lepší, proč jste tak nehráli celý zápas?

Já si myslím, že ani v první půli jsme nehráli špatně. Vždyť jsme Spartu k ničemu nepustili. Dala dost šťastný gól, když naše obrana odvrátila centr přímo na hlavu rozběhnutého Kušníra. Byla to jejich jediná šance. ve druhé půli neměli nic. My jsme si slibných gólových situací vytvořili víc. Proměnili jsme tu úplně poslední.

Co vám tenhle zápas po předchozích nepovedených ukázal?

Že jsme zbytečně ztratili několik bodů. Hrát se dá totiž s každým. Ani Slavia tu nevyhrála. Chce to jen dávat góly věřit si.

Největší zbraní Příbrami je bojovnost, souhlasíte, že na úkor fotbalové krásy?

To máte pravdu, ale od nás nelze nic jiného čekat. Nemáme tak silný kádr. Když se nám daří, jsme schopni hrát i pohledný fotbal, ale hlavně to je o bojovnosti. Vždyť Sparta také nehraje nic oslnivého, ale trefuje se do brány, dává góly, což nám chybí.

Dostal jste od Hubníka a Řepky hodně nakopáno?

Nic strašného to nebylo. Na Hubníka s Řepkou jsem byl vpředu sám. A to jsou dobří a tvrdí obránci. Nakopáváme balóny dopředu a můj úkol je souboje vyhrávat. Celkem se mi to i dařilo. Nějaká ta rána k tomu zkrátka patří.

Vy jste na začátku rozhovoru řekl, že o záchraně nepochybujete. Jak vůbec vidíte zamotanou situaci na konci tabulky?

Pro nás optimisticky, to už jsem řekl. Ten bod se Spartou je moc důležitý. Měl by nás zase nakopnout, abychom předváděli dobrou a hlavně efektivní hru i proti jiným soupeřům. Dá se bodovat na Kladně a musíme porazit doma Žižkov. A něco k tomu přidat. My jdeme do každého zápasu s tím, že ho chceme vyhrát. Jen to musíme častěji proměňovat ve skutečnost.

Recept znáte, čím si tedy vysvětlujete jarní výpadky?

Hodně je ovlivnila marodka. Nemáte zase tak široký a kvalitní kádr, abychom nahradili klíčové hráče. Zdravotní problémy měl Lukáš Pleško, Michal Klesa, ale také já a další kluci. Jeto strašně těžké, když se tým mění na každý zápas.

Jaký vliv na váš výkon měl pohovor s trenérem Moralesem?

Nebyl nijak ostrý, jen nám řekl, abychom přidali v tréninku a v zápasech zase hráli jako tým, byli kompaktní jako na podzim. To se nám na jaře vytratilo, ale i on uznal, že hodně problémů nám způsobila marodka. Proti Spartě jsme to už zase byli my.

Nevyčítal vám, že jste na jaře dal jen jeden gól? Proč si myslíte, že vám zvlhl střelecký prach?

Těch příčin je několik. Jednou z nich byly moje zdravotní problémy. Pak mi také chyběl Michal Klesa, který mi na hodně gólů nahrál. Teď hrajeme i trochu jiným stylem. Na gólech by se mělo podílet víc hráčů. Chyběla nám i sebedůvěra, včetně mě. Ale to se nevymlouvám. Věřím, že se zase dáme dohromady a posledních pět kol si budeme vytvářet šance, dávat branky a já u toho jako střelec nebudu chybět.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články