Hlavní obsah

Žižkov - Kladno 2:2Žižkov i v deseti zachránil ve ztraceném zápase bod a naději

MinutaMin. Tým Hráč Akce
11. Klinka 0 : 1
26. Szabo (penalta) 0 : 2
75. Naumov 1 : 2
85. Naumov 2 : 2

PRAHA

Kladno dalo Žižkovu ještě naději. Po pětadvaceti minutách vedlo v nedělním ligovém prologu pod žižkovskou televizní věží už 2:0, nakonec ale po hektické druhé půli a hlavně pak závěrz darovalo domácí Viktorii velkoryse bod a tudíž i stále ještě doutnající naději na záchranu.

Foto: Jan Tauber

Rozhodčí Bílek ukazuje červenou kartu žižkovskému Švancarovi (vlevo v bílých trenýrkách) v utkání s Kladnem.

Článek

Po pětadvaceti minutách zachvátila žižkovské řady bezmoc a zmar. Viktorka totiž prohrávala v existenčním duelu už 0:2 a trenérovi Ščasnému i hráčům bylo jasné, že tři body importované před týdnem z Brna jsou na nic. Prohrát s Kladnem se rovnalo klinické smrti.

A prohra se zdála neodvratná, neboť dvě minuty před přestávkou se nechal úplně zbytečně vyloučit Pilař, který už žlutou kartu měl. Přesto neudržel nervy na uzdě, nasadil kladenskému gólmanovi Pavlíkovi při rozehrávání míče šlapák a po druhé žluté šel z placu.

„Vyplatilo se, že jsme se celý týden na Viktorku i hlavně pak začátek zápasu pečlivě chystali. I všechny tréninky jsem přesunul na dopolední čas žižkovského duelu,“ glosoval vydařený začátek kladenský kouč Martin Hřídel, jehož tým nastoupil bez distancovaného Strnada a nejlepšího střelce Šilhana.

Přesto hostům stačily k dvougólovému vedení dva rychlé výpady - první, kdy Klinka hlavou jen trknul do míče parádně nacentrovaného Szabem, druhý, který zastavil až faul na Zachariáše. Szabo přidal z penalty druhou branku a Kladno už mohlo v poklidu hrát, co chtělo. Bránit, kouskovat hru, zdržovat a čekat na další příležitost. Nabídla se, ale Drskovu hlavičku mířící k tyči Bartalský vytáhl, zatímco předchozí Hajníkova střela svištěla nad břevnem.

Zdecimovaný Žižkov se do přestávky zmohl jen na dvě tvrdé bomby Hrušky a technický pokus Straceného, po půli ale vstal z mrtvých. V obrovské příležitosti se ocitl Kalod, Pavlík ale jeho střelu z pár kroků ještě zázračně zlikvidoval. Pět minut poté ho však Naumov přece jen překonal, takže domácí se i v deseti snažili v hodně hektické závěrečné čtvrthodině, kdy oboustranně hodně chybující sudí vyloučil dokonce i Švancaru sedícího už notnou dobu na lavičce a ze střídačky vykázal rovněž trenéra Ščasného, zachránit alespoň bod.

Střídající Straka měl remízu na noze, hosté ovšem díky Dubskému vykopavajícímu míč mířící do brány ještě kritický moment přežili, vzápětí ale Naumov domácí přece jen spasil. Vyrovnal, ve ztraceném utkání zachránil alespoň bod a tudíž i naději na přežití. Kladno naopak draze zaplatilo za nevyužité příležitosti Klinky a Dubského hned po půli, které si o zúročení říkaly a výhru hostů mohly pojistit.

Viktoria Žižkov - Kladno 2:2
Branky: 75. a 85. Naumov  2 - 12. Klinka, 25. Szabo z penalty. Rozhodčí: Bílek. ŽK: Procházka, Pilař, Hruška - Bartek, Hajník, Zachariáš. ČK: 43. Pilař, 87. Švancara (z lavičky). Diváci: 3451. Poločas: 0:2.
Vikt. Žižkov: Bartalský - Vaculík (37.Kalod), Pilař, Gabriel (54. Hušbauer), Hruška - Stracený, Sabou, Procházka, Koukal - Naumov, Švancara (72. Straka).Trenér Zdeněk Ščasný.
Kladno: Pavlík - Bartoš, Beneš, Drsek (71. Gross), Procházka (58. Zoubele) - Bartek, Szabo, Dubský, Hajník - Klinka, Zachariáš (82.Šilhan). Trenér Martin Hřídel.

Reklama

Související témata: