Hlavní obsah

Teplice - Jablonec 3:0Teplická naděje na poháry po výhře nad Jabloncem ožila

MinutaMin. Tým Hráč Akce
30. Stožický 1 : 0
58. Klein 2 : 0
90. Doležal 3 : 0

Josef PešoutSport.czPrávo

Tepličtí fotbalisté se v severočeském derby pomalu rozehrávali, ale nakonec vyhráli tříbrankovým rozdílem. „Po vynucených změnách v sestavě jsme se na hřišti zpočátku hledali. Zvedl nás vedoucí gól, po němž jsme byli lepší a měli jsme zápas pod kontrolou,“ konstatoval trenér vítězů Jiří Plíšek.

Článek

V úvodu předvedli rychlou akci hosté, když míč se přes Krejčího a P. Černého dostal k Lafatovi a teplická obrana až v poslední chvíli odvrátila na roh. Po čtvrthodině to zkoušel z dálky Haurdič. Pak se před brankou objevil P. Černý, ale mířil těsně vedle. Záhy musel zasahovat hostující gólman Zich před Stožickým.

Tutovku poté zahodil Ljevakovič, který z pár kroků netrefil odkrytou branku. Neujal se ani Marešův pokus. Vzápětí ovšem Verbířův centr pohotově zužitkoval Stožický a domácí vedli. Těsně před přestávkou mohl zvýšit Ljevakovič, ale míč z dobré pozice poslal vedle.

Po pauze začali domácí náporem, jehož vyjádřením bylo několik rohových kopů. A převaha nakonec vynesla i druhý gól. Vachoušek rozehrál standardní situaci, po níž se balón přes Ljevakoviče dostal ke Kleinovi, který překonal Zicha. Vachouškova hlavička pak těsně minula branku. Jablonečtí se snažili něco vymyslet, ale v ofenzivě byli málo důrazní. V 76. min. utekl hostující obraně Mareš, jehož ránu Zich kryl. Domácí Grigar posléze vyrazil Valentův trestný kop na roh.

V nastavení z trestného kopu napřáhl střídající Doležal a završil skóre třetím gólem Teplic. „Naše hra se postupně zhoršovala, končili jsme v křeči a chaosu. Střed obrany nestíhal rychlostně,“ posteskl si jablonecký trenér František Komňacký.

Teplice - Jablonec 3:0 (1:0)
Branky: 30. Stožický, 58. Klein, 90.+1 Doležal. Rozhodčí: Makovička. ŽK: Vachoušek, Ljevakovič - Kučera, Krejčí, Homola. Diváci: 3053.
Teplice: Grigar - Merzič, Lukáš, Klein, Vidlička - Verbíř (87. Doležal), Ljevakovič, Vachoušek (77. Hesek), Stožický - Smejkal (90.+1 Pimpara), Mareš. Trenér: Plíšek.
Jablonec: Zich - Krejčí (77. Valenta), Homola, Kučera, Hamouz - Haurdič (59. Vukovič), Zábojník, Eliáš, Hloušek - Černý (59. Michálek), Lafata. Trenér: Komňacký.

Reklama