Hlavní obsah

Liberec - Olomouc 0:1Olomoucký Janotka přišel a bleskově rozhodl o prohře Liberce

MinutaMin. Tým Hráč Akce
90. Janotka 0 : 1

LIBEREC

Snad jen půlminuty pobyl na hřišti olomoucký Tomáš Janotka a hned se stal hrdinou utkání. Po vystřídání v nastaveném čase rozhodl bleskovým výpadem ze strany o vítězství hostů, kteří neprohráli popáté v řadě, zatímco domácí série sedmi utkání bez porážky skončila. „Pomohla i teč obránce,“ líčil štastný střelec, který se postaral o vůbec první výhru Olomouce v Liberci.

Článek

„Už se mi podobně rychlý gól po střídání povedl proti Žižkovu, jenže to bylo na 2:0. Tohle byla vítězná trefa, o to je o cennější,“ rozplýval se Janotka. „Přiznávám: bylo to už spíše taktické střídání, je o štěstí, že to skončilo gólem, měli jsme ho i před tím při situacích před naší bránou,“ uvedl kouč hostů Zdeněk Psotka.

Liberečtí shořeli v ofenzivě, nevyužili možnosti dotáhnout se bodově na druhou Spartu, Olomoučtí se lákavé pozici jistící Ligu mistrů nenápadně blíží. „Z ničeho se nevyvlíkáme, chceme hrát o poháry, ale ještě chybí moc zápasů,“ podotkl Psotka.

Severočeši se museli obejít bez vykartovaných Papouška a Dočkala, prolomit olomoucký val bylo nad jejich síly. Nezmar ani Kerič se k ničemu nedostávali. Jen náznaky šancí měli domácí v první půli tak jako po standardních situacích  Vulin a Košťál. Nadějněji na druhé straně vypadala Melinhova bomba, ale Zlámal ji vytáhl nad.

Ani expresní rychlost Blažka a příchod dalšího útočníka Smetany domácím k zisku nepomohly. K zakončení se po přestávce dostal Dort, ale zblízka pálil nad. Košťál pro změnu hlavičkoval do břevna. „Nechtěli jsem navázat na výkon proti Teplicím v poháru, herně to tentokrát určitě parametry mělo, ale k výsledku to nevedlo,“ posteskl si domácí trenér Ladislav Škorpil.

„Soupeř dobře bránil, scházel nám krůček, aby se míč povedlo při střelách tečovat do brány. Při břevnu bylo nejblíže k gólu. Ty jak známo ovlivňují průběh utkání. Jaro ukazuje, jak těžko se zápasy otáčejí,“ přemítal o střeleckém nezdaru svých svěřenců Škorpil. „Ale kdo chce vyhrávat, musí umět i prohrávat. Musíme se teď připravit na Boleslav,“ vzhlížel k další velké bitvě o vytouženou druhou příčku Škorpil.

FC Slovan Liberec - Sigma Olomouc 0:1 (0:0)
Branka: 90.+1 Janotka. Rozhodčí: Adam - Drastik, Novák. ŽK: Toleski, Hudec, Ordoš, Janotka. Diváci: 3583.
Liberec: Zlámal - Janů, Holeňák, Košťál, Vulin - Dort, Frejlach (72. Smetana), Gecov, Liška (64. Blažek) - Nezmar, Kerič. Trenér: Škorpil.
Olomouc: Drobisz - Rossi, Škerle, Hudec, Heidenreich - Kobylík (74. Nuc), Melinho (90. Janotka), Kaščák, Hořava - Hubník, Toleski (60. Ordoš). Trenér: Psotka.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice zítra 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice