Hlavní obsah

Teplice doma ještě neinkasovaly

TEPLICE

Fotbalisté Teplic mají za sebou dvě úspěšná severočeská derby. Po pohárovém vítězství v Liberci (2:0) si poradili v první lize i s Jabloncem (3:0) a naznačili, že jsou momentálně v dobré formě. Na jaře doma ještě ani jednou neinkasovali a celkově v jedenácti soutěžních zápasech po zimní přestávce dostali jen tři góly. A proto se drží na dvou frontách v boji o evropské poháry.

Článek

„Utkání s Jabloncem mělo pro nás z hlediska vývoje v lize klíčový význam. Šli jsme do něj s očekáváním, jak na tom budeme při náročném programu a početné marodce. Navíc jsme postrádali dva vykartované hráče. A ještě krátce před výkopem jsme museli řešit poslední otazníky v sestavě,“ připomněl teplický trenér Jiří Plíšek.

Začátek zápasu nebyl ze strany Teplic ideální. „Trochu jsme se na hřišti hledali. Ale po vedoucím gólu jsme se uklidnili a už jsme hráli to, co jsme chtěli. Nakonec jsme utkání kontrolovali a zaslouženě vyhráli. Ceníme si dalších tří bodů,“ vykládal kouč.

Důležitý krok

„Udělali jsme důležitý krok,“ oddechl si zkušený záložník Pavel Verbíř, který se vrátil do základní sestavy a znovu potvrdil svůj přínos pro tým. V Liberci i proti Jablonci nahrával na gól, obstaral velký kus práce. „Byla by ale hloupost, kdybychom se nějak uspokojili. Musíme se vyrovnat s absencemi, které k fotbalu patří,“ tvrdil Verbíř.

Jablonečtí po skvělé první polovině jara poněkud polevili ve sbírání bodů. V posledních třech kolech dokonce neskórovali. V Teplicích podle slov kouče Komňackého podali od třicáté minuty nejslabší jarní výkon.

„Mohli bychom želet neúčasti zraněných Špita, Pavlíka, Klapky i potrestaného Loučky, ale jsou tady jiní hráči, aby přesvědčili o své nominaci. Po půl roce nastoupil v základní sestavě stoper Homola. V Teplicích jsme byli málo důrazní. Nevypracovali jsme si žádnou vyloženou šanci. Domácí obrana byla bezchybná,“ rozebíral duel František Komňacký, jehož svěřencům patří momentálně sedmá příčka tabulky.

Reklama

Související témata: