Hlavní obsah

Na fanoušky Baníku a Sparty dohlédne přibližně 300 policistů

Na fotbalové fanoušky Baníku Ostrava, kteří přijedou v pondělí 4. května do Prahy na zápas 26. kola první ligy se Spartou, bude dohlížet přibližně 300 policistů. Vlak s ostravskými příznivci dorazí podle informací policie po 15:00 mimořádně do stanice Praha-Bubny. Odtud je policisté doprovodí ke stadiónu Sparty.

Článek

Nasazen bude i policejní vrtulník a v případě větších potíží zasáhne speciální pořádková jednotka. V pohotovosti budou policisté z pořádkové, dopravní i kriminální služby. O bezpečnost v ulicích se postarají také policisté se služebními psy a policisté na koních. V terénu bude i antikonfliktní tým.

Fanoušky Baníku doprovodí policisté i ve vlaku. Podle informací policie by mělo na zápas dorazit na 400 ostravských příznivců. Hostující klub má k dispozici 373 vstupenek a všechny jsou na jméno.

Z nových pravidel, která v souvislosti s reformou policie platí od začátku jarní části ligy, vyplývá, že pořádek na stadiónu musí zajistit pořadatelská služba. Organizátoři budou provádět důkladné kontroly u vstupů a na stadión nevpustí podnapilé lidi ani ty, u kterých objeví pyrotechniku nebo jiné nebezpečné předměty. Pořadatel může policii požádat o pomoc až v případě, kdy najatá bezpečnostní agentura přestane situaci zvládat.

Reklama

Související témata: