Hlavní obsah

Fotbalová Slavia podala protest proti výkonu rozhodčího Příhody

Vedení fotbalistů Slavie Praha podalo protest proti výkonu hlavního rozhodčího Radka Příhody a asistenta Drahoslava Handlíře v pondělním zápase 25. kola první ligy, v němž Slavia remizovala v Edenu s Mladou Boleslaví 3:3.

Článek

"Podle našeho názoru se rozhodčí v utkání s Mladou Boleslaví dopouštěli hrubých chyb, které ve svém důsledku způsobily neregulérní průběh hry a ovlivnily celý zápas," uvedl ve středu tiskový mluvčí klubu Ondřej Zlámal.

Slavia poukazuje na osm sporných momentů. Je mezi nimi například přímý kop za údajný faul Fořta na Hrdličku, po němž padl první gól hostů. Slavia dále protestuje proti Fořtově neuznané brance, dvěma nepotrestaným zákrokům Janíčka na Šventa nebo neudělení červené karty Opielovi a Rolkovi.

Slávistům se nelíbí ani délka nastavování

Belaidův neproměněný pokutový kop měl být podle Slavie pro porušení pravidel mladoboleslavskými hráči opakován. Pražané si stěžují také na to, že rozhodčí nastavil v druhém poločase pouze dvě minuty, ačkoli došlo k pěti střídáním a dvěma ošetřováním.

Slávisté nemají negativní zkušenosti s rozhodčím Příhodou poprvé. Klub v prohlášení uvedl, že Příhoda v podzimní části ligy řídil na Letné derby se Spartou, v kterém nepotrestal řadu tvrdých zákroků soupeře. Nepotrestané surové zákroky Slavia zaznamenala také v utkání v Jablonci, které pískal tentýž rozhodčí.

Po těchto zápasech Slavia protest nepodala, ale tentokrát už k tomuto kroku sáhla. Klub si nepřeje, aby atraktivita pondělního utkání zakryla hrubé chyby, které podle Slavie jeho průběh ovlivnily.

Slavia zároveň požádala komisi rozhodčích, aby Příhoda nebyl až do konce sezóny nominován k žádnému jejímu soutěžnímu utkání.

Reklama

Související témata: