Hlavní obsah

Teplický Vondrášek začal po zranění hlavy trénovat

Fotbalový útočník Tomáš Vondrášek se už oklepal ze čtyř zlomenin v obličeji a pomalu začíná spřádat plány na návrat do kádru ligových Teplic. Jednadvacetiletý hráč se po téměř měsíci poprvé objevil na tréninku, cokoli jiného než bezkontaktní běhání má ale od lékařů stále zakázané. A krom toho si užívá i nenadálé popularity, kterou mu zranění ze zápasu ve Zlíně získalo.

Článek

"Dneska jsme začali s kondičním trenérem a fyzioterapeutem aspoň trochu běhat, uvidíme, jak to půjde dál. V týdnu jdu k lékařům na kontrolu, snad mi časem povolí víc," řekl ve středu ČTK Vondrášek.

I kdyby se ale jeho přání splnilo, bez ochranné masky může na míč a protihráče zapomenout. Svěřenec trenéra Jiřího Plíška má totiž pod okem pořád dva šroubky, které drží lícní kost pohromadě. Zbytek zlomenin srůstá sám.

"O masce se zatím nebavíme, ale na začátky by se hodila. Určitě budu cítit na začátku někde uvnitř strach," přiznal mladý útočník, který už spřádá plány na návrat. "Kdyby šlo všechno úplně dobře, mohl bych stihnout letos poslední dvě kola, ale dost o tom pochybuju. Spíš se zapojím až v létě," dodal.

Oko už je v pořádku

Vondrášek se zranil 4. dubna v úvodu zápasu ve Zlíně. Už po několika minutách ho při snaze odkopnout míč trefil do hlavy domácí stoper Ondřej Čelůstka a teplický útočník zamířil rovnou do nemocnice k prvnímu ošetření.

Větší operace pak následovala v pražské nemocnici ve Střešovicích. Hráč měl otřes mozku, v obličeji čtyři zlomeniny, lékaři se báli o zasažené oko. "S ním ale už problémy nemám, normálně to splasklo a naštěstí vidím," popsal Vondrášek.

Víc než on sám se prý zraněním trápili jeho rodiče. "Byli z toho hodně vystrašení. Máma se bála, táta byl nejdřív naštvaný na něj (Čelůstku) i na mne, a až když viděl záznam, pochopil, že v tomhle jsem nevinně," usmál se rodák ze Sokolova.

Když se v televizi objevila poprvé jeho tvář s velkým fialovým flekem místo levého oka, byl okolo toho pořádný humbuk. "Lidé mě teď víc poznávají, i na ulici se ptají, jak mi je. Ale radši bych byl, kdyby mě znali skrz dobré výkony na hřišti," řekl Vondrášek.

Popularitu si užívá i v kabině, do níž spoluhráči umístili koláž akčního hrdiny Rockyho s přilepeným Vondráškovým obličejem, navíc s patřičně zamalovaným okem.

Reklama

Související témata: