Hlavní obsah

Thiam i Neves se na testech v Baníku potýkají s kondicí

OSTRAVA

Zanedbaná kondice prozatím sráží šance senegalského útočníka s belgickým pasem Ibrahima Iyane-Thiama i kapverdského reprezentačního obránce Fernanda Marii Nevese na angažmá v Baníku Ostrava. Podle generálního manažera Vernera Ličky přitom oba hráči, které klub testuje, mají nesporný fotbalový potenciál.

Článek

"Když přijdou hráči na zkoušku, trošku mě udivuje, že přijedou jako z dovolené. Jejich fyzický stav není ideální, ale každou půlhodinu, kterou je v přípravě vidím, se můj dojem zvyšuje. Co se týče jejich individuálních schopností, tak ty jsou opravdu velice zajímavé," řekl ve čtvrtek novinářům Lička, který po odvolání trenéra Karla Večeři vede celek do konce sezóny jako provizorní kouč.

Sedmadvacetiletý vytáhlý útočník Thiam, jenž vzešel z mládežnické akademie Paris St. Germain a střílel góly i za irskou Droghedu nebo norský Strömsgodet, upoutal orientací v pokutovém území. O tři roky starší člen reprezentačního výběru Kapverd Neves ukazuje zase zajímavé momenty v obraně. Obě exotické posily spojuje velký důraz a neústupnost v osobních soubojích.

"Vlítli do toho po hlavě, na tréninku museli hned dva naše hráče ošetřovat," usmál se Lička. "Hlavně útočník. Jeho náběh na přední tyč je vzorový. Když jsem viděl, jak dneska úplně smetl stopera...," dodal pochvalně.

Rozhodnutí nejpozději v sobotu

Thiam i Neves se dozvědí nejpozději v sobotu, jak uspěli. Ostrava neuvažuje, že by testy prodloužila do dalšího týdne. I kdyby hráčům nabídla smlouvy, stejně by se vztahovaly až na příští sezonu. "Jejich fyzický stav se za pár dnů nezmění, musíme to vyřešit teď," konstatoval Lička, jenž má z obou fotbalistů očividně zamotanou hlavu.

"Nečeká nás vůbec snadné rozhodnutí. Kdyby měli přijít, musíme si jimi být jisti na sto procent, protože by nás určitě přišli na nemalé peníze. Pak už by ale museli svůj další čas využít k tomu, aby na začátek přípravy byli perfektně připraveni. V současném stavu by třeba útočník asi letní přípravu ani nezvládl," dodal Lička.

Na špatnou fyzickou kondici při testech v Baníku nedávno doplatil i argentinský útočník Maxmiliano Damiano, po němž sáhla druholigová Karviná.

Reklama