Hlavní obsah

Zlín - Bohemians 2:0Fotbalisté Zlína v boji o záchranu porazili Bohemians Praha 2:0

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Čelůstka 1 : 0
55. Kroupa 2 : 0

ZLÍN

Fotbalisté Zlína porazili zásluhou výborného střeleckého vstupu do obou poločasů Bohemians Praha 2:0 po brankách obránce Čelůstky a Kroupy. Zlín v sobotu zvítězil potřetí za sebou a svým ofenzivním výkonem potvrdil, že mocně finišuje k záchraně v první lize. Na čtrnáctou Příbram ztrácí už jen tři body.

Článek

Po většinu zápasu měli domácí fotbalisté výraznou převahu, ze které si vypracovali i další slibné šance.

Útočně laděná sestava Zlína dávala hned od úvodních minut znát, že jejím hlavním cílem je vstřelit co nejrychleji vedoucí branku. Podařilo se to už po šesti minutách, kdy obránce Čelůstka vystřelil téměř od postranní čáry a z téměř 25 metrů překvapil brankáře Belaně. O pět minut později se ale Belaň už zaskočit nenechal a na poslední chvíli stačil srazit Kroupovu střelu z bezprostřední blízkosti.

Zlín měl výraznou převahu, hosté se sice snažili srovnat krok, ale k prvnímu neškodnému protiútoku se dostali až po čtvrthodině hry. Aktivně hrající Zlín si postupně vypracoval i další šance, v 26. minutě Čelůstka hlavičkoval vedle.

Bohemians zahrozili po půlhodině

Teprve po půlhodině Bohemians poprvé vážněji zahrozili, když domácí obranou prošel Vošahlík a jeho střela ze strany se lehce otřela o břevno. V závěru poločasu sice Zlín viditelně polevil v úsilí, ovšem soupeř jeho herní výpadek nevyužil.

Ovšem hned po změně stran domácí opět udeřili. Rychlonohý Žůrek pronikl obranou Pražanů a trefil tyč. Vzápětí mohl skórovat Kroupa, jehož pokus Belaň vyrazil, a o další minutu později Kroča z bezprostřední blízkosti vysoko přestřelil. Výrazný tlak Zlína korunoval v 55. minutě Kroupa, který po Čelůstkově centru přeskočil obránce Horáčka a hlavou skóroval.

Na nepříznivý vývoj skóre okamžitě zareagoval trenér Bohemians Urban, který sáhl k dvojímu střídání a do hry poslal Eismanna se Zoubkem. Výkon hostujícího týmu se o poznání zlepšil, během krátké chvíle si Pražané vypracovali dvě šance, ale Kinclovu ránu stačil brankář Baránek vyrazit a Fenykovu akci na poslední chvíli zneškodnil obránce Trubila.

Čtvrt hodiny před koncem pronikl zlínskou obranou Dobeš, který se ocitl sám před Baránkem, jeho střela ale mířila vedle. I když v závěru zápasu tempo výrazně opadlo, zachránil brankář Belaň Bohemians od výraznější prohry. S přehledem hrající Kroupa nejdříve uvolnil Šmahaje, jehož střelu pod břevno Belaň vyrazil, a o minutu později si poradil i s Musilovým pokusem.

Program 26. kola fotbalové ligy
Zlín - Bohemians 2:0 (1:0)on-line
Branky: 6. Čelůstka, 55. Kroupa. Rozhodčí: Adam - Lhoták, Adámková. ŽK: Lencevič, Dobeš (oba Bohemians). Diváci: 2750.
Zlín: Baránek - Čelůstka, Kroča, Zbožínek, Trubila - Šmahaj, Rýdel, Dostálek, Vyskočil (78. Musil) - Žůrek (86. Lukaštík), Kroupa (90. Elšík). Trenér: Minář.
Bohemians: Belaň - Turtenwald, Lencevič, Horáček, Grznár - Fenyk (77. Galbavý), Dobeš, Andronic (59. Zoubek), Vošahlík (59. Eismann) - Kincl, Ibe. Trenér: Urban.
Neděle:
Žižkov - České Budějovice (10:15)on-line
Olomouc - Teplice (17:00)on-line
Kladno - Příbram (17:00)on-line
Jablonec - Plzeň (17:00)on-line
Brno - Slavia (17:00)on-line
Mladá Boleslav - Liberec (20:00)on-line
Pondělí:
Sparta - Ostrava (17:15)on-line

Reklama

Související témata: