Hlavní obsah

Policie v Brně se chystá na fanoušky Slavie, zápas bude rizikový

Brněnská policie se před nedělním utkáním první fotbalové ligy mezi 1. FC Brno a Slavií Praha připravuje na možné problémy s fanoušky. V pohotovosti bude několik stovek policistů a strážníků. "Zápas jsme vyhodnotili jako velmi rizikový a policie na něj připravila speciální opatření," řekl novinářům brněnský policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Článek

Utkání začne v 17:00. Policisté budou už několik hodin předtím střežit hlavní železniční nádraží, kam přijede většina fanoušků pražského klubu. Pod policejní kontrolou se pak Pražané přesunou na stadión v Králově Poli. Při zápase dohlíží na pořádek podle nových pravidel pořadatelská služba, policisté přesto budou v pohotovosti.

"V případě potřeby bude nasazena jízdní policie, psovodi a v záloze jsou připraveny i technické prostředky jako vodní děla," uvedl Malášek.

Poslední velké problémy byly v Brně při fotbale v únoru. Policie musela na stadionu zasáhnout proti rozvášněným fanouškům Baníku Ostrava. Zásah za 80.000 korun pak klubu naúčtovala, vedení 1. FC Brno však odmítlo fakturu zaplatit.

Velké policejní manévry se chystají také v pondělí v Praze, kam přijedou fanoušci Baníku. Ostravský klub se utká s pražskou Spartou.

Reklama