Hlavní obsah

Slavia padla v Brně, Liberec porazil Mladou Boleslav

oc,vefSport.cz

Fotbalisté Slavie Praha prohráli ve 26. kole nejvyšší fotbalové soutěže v Brně 0:1 a v pátém ligovém zápase v řadě nedokázali zvítězit. Jablonec nastřílel Plzni tři branky, dvakrát skóroval Hamouz. Dva góly vstřelil také Ordoš, jehož Olomouc zdolala Teplice 2:1. Kladno brankou Klinky porazilo Příbram 1:0. Ve večerním duelu Mladá Boleslav prohrála doma s Libercem 1:4.

Článek

Slávisté v první půli častěji drželi míč na svých kopačkách, do velké příležitosti se ale nedostali. Naopak udeřili domácí. Po chybě Brabce utekl obraně Pražanů Tomáš Došek a překonal Vaniaka v bráně Slavie. Pražané se ve druhé půli pustili do ofenzivy, brněnský brankář Bureš se ale vyznamenával. Postupně zlikvidoval šance Fořta a Belaida, dorážku Ivany a ránu Černého. V 76. minutě největší šanci hostů pokazil Dřížďal, který tváří v tvář domácímu brankáři trefil jen břevno. Slavia prohrála v Brně 0:1.

Boleslav otevřela v 17. minutě skóre. Hrdlička míč přesně nacentroval na Papadopulose a ten hlavou balón usměrnil do sítě. V 31. minutě Liberec vyrovnal. Po rohovém kopu Papouška umístil míč do branky Nezmar. O šest minut později mohl jít Liberec do vedení. Papouškovu střelu ale vyrazil domácí brankář Miller na roh. Do druhé půle vkročil lépe Liberec. Ve 48. minutě Papoušek opět přihrál Nezmarovi a ten podruhé poslal míč za záda boleslavského gólmana. V 61. minutě byl autor obou libereckých branek Nezmar vystřídán Blažkem. A ten po minutovém pobytu na hřišti přidal další gól do sítě Boleslavi. Stav se změnil ještě jednou, v 83. minutě se míč dostal k boleslavskému obránci Machovi, a ten si nešťastně vstřelil vlastní gól.

Hamouz dvěma brankami zařídil vítězství Jablonce

Jablonec po úchvatném vstupu do jarní části ligy v posledních zápasech pokulhává. Černou sérii chtěl utnout před domácími diváky v duelu proti Plzni. Severočechům se jejich touha začala naplňovat v 11. minutě, v níž Josef Hamouz využil zaváhání plzeňských obránců a střelou k tyči otevřel skóre zápasu. Přesně o 50 minut později z rychlého brejku stejný hráč zvýšil. Na konečných 3:0 stanovil skóre Jiří Valenta.

V důležitém duelu dvou celků, které ještě nemají jistotu záchrany v nejvyšší soutěži, Kladno přivítalo Příbram. Jedinou branku diváci viděli ve 37. minutě. Dlouhý aut Drska prodloužil Zachariáš až ke Klinkovi, který nedal příbramskému brankáři šanci. Kladno získalo důležité tři body po výhře nad Příbramí 1:0.

Olomouc na svém trávníku přivítala souseda z tabulky Teplice a Hanáci potvrdili výbornou formu z posledních zápasů. Po čtvrtině zápasu zrychlil hru Nepožitek a přihrávkou našel volného Michal Ordoše, jenž střelou k tyči otevřel skóre zápasu. Krátce po hodině hry navíc střelec úvodního gólu napřáhl z dvaceti metrů a pohlednou střelou zvýšil vedení na 2:0. Severočeši dokázali pouze snížit na konečných 1:2, když se v 90. minutě trefil Hesek.

Kolo pak zakončí pondělní duel mezi Spartou a Baníkem Ostrava.

Program 26. kola fotbalové ligy
Zlín - Bohemians 2:0on-line
Žižkov - České Budějovice 2:1on-line
Olomouc - Teplice 2:1 (1:0)on-line
Branky: 24. a 63. Ordoš - 90. Hesek.
Kladno - Příbram 1:0 (1:0)on-line
Branka: 37. Klinka.
Jablonec - Plzeň 3:0 (1:0)on-line
Branky: 11. a 66. Hamouz, 79. Valenta.
Brno - Slavia 1:0 (1:0)on-line
Branka: 28. Došek.
Mladá Boleslav - Liberec  1:4 (1:1)on-line
Branky: 17. Papadopulos - 31. a 48. Nezmar, 62. Blažek, 83. vl. Mach
Pondělí:
Sparta - Ostrava (17:15)on-line

Reklama

Související témata: