Hlavní obsah

Jablonec - Plzeň 3:0Obránce Hamouz zařídil Jablonci dvěma góly vítězství nad Plzní

MinutaMin. Tým Hráč Akce
11. Hamouz 1 : 0
66. Hamouz 2 : 0
79. Valenta 3 : 0

JABLONEC

Fotbalisté Jablonce po třech porážkách v řadě bez vstřeleného gólu zabrali proti Plzni a uštědřili jí tříbrankový výprask. Dvěma trefami se o to postaral levý obránce Josef Hamouz. Jablonec porazil Plzeň 3:0.

Článek

„Často jsem se dostával ke střeleckému zakončení a ve finální fázi jsem měl i štěstí,“ řekl po utkání Hamouz.

Spokojen s výsledkem byl i trenér vítězů František Komňacký: „Zápas jsme zvládli díky poctivému přístupu a bojovnosti. Byli jsme po všech stránkách lepší. Poučili jsme ze z předchozího nezdaru v Teplicích.“

V 8. min. šel Limberského technický oblouček těsně vedle tyče jablonecké branky. Domácí ale záhy odpověděli pohlednou akcí, na jejímž konci byl vedoucí gól. Klapka přesně zacentroval z pravé strany na volného Hamouze, který poslal míč po zemi do sítě. Z aktivity Jablonce pak vyplynula série rohových kopů. Brankář Daněk vyrazil nad břevno dělovku Klapky. Haurdič po Hlouškově přihrávce z jasné pozice přestřelil.

Plzeň vyčkávala na šanci, ale domácí obrana pracovala spolehlivě. V 54. min. úspěšně zasáhl gólman Zich před dobíhajícím Jiráčkem. O chvíli později se po Hlouškově a Klapkově akci se balón dostal k Lafatovi, který měl před sebou prázdnou branku. Ale v posledním okamžiku mu míč ukopl Lecjaks. Záhy se ale podruhé v zápase střelecky předvedl Hamouz, který  překvapil Daňka. Plzeň na okénka v defenzivě doplatila i třetím inkasovaným gólem. Po přihrávce Loučky ho vstřelil střídající Valenta.

„Byli jsme výrazně slabší než soupeř. Chyběly nám větší důraz a touha po úspěchu, což ostře kontrastovalo s herním projevem domácích,“ konstatoval plzeňský trenér Pavel Vrba.

26. kolo první fotbalové ligy:
FK Jablonec 97 - FC Viktoria Plzeň 3:0 (1:0)
Branky: 11. a 66. Hamouz, 79. Valenta. Rozhodčí: Kovařík - Hojsík, Jiřík. ŽK: Krejčí, Homola - Varadi, Limberský, Horváth. Diváci: 3622.
Jablonec: Zich - Krejčí, Homola, Zábojník, Hamouz - Haurdič (70. Michálek), Eliáš, Loučka, Hloušek - Klapka (72. Valenta), Lafata (90+1. Vukovič). Trenér: Komňacký.
Plzeň: Daněk - Ševinský, Hájovský, Halama, Lecjaks - Limberský (60. Mlika), Kolář, Horváth, Jiráček - Varadi (86. Presl), Krbeček (72. Tatanašvili). Trenér: Vrba.

Reklama

Související témata: