Hlavní obsah

Olomouc - Teplice 2:1Tři body Sigmě zajistil dvěma góly Ordoš

MinutaMin. Tým Hráč Akce
24. Ordoš 1 : 0
63. Ordoš 2 : 0
90. Hesek 2 : 1

OLOMOUC

Fotbalisté Olomouce jsou znovu o něco blíže účasti v evropských pohárech. Díky dvěma gólům Michala Ordoše zdolala Sigma jednoho z přímých rivalů Teplice 2:1. Hosté už výsledek v poslední minutě dokázali jen zkorigovat trefou střídajícího Andreje Heska. Pro Olomouc je to páté vítězství z posledních šesti utkání.

Článek

„Jsme šťastni, že jsme zápas, v němž se hrálo prakticky o šest bodů zvládli. Mrzí mě jen, že jsme to zase nedokázali dotáhnout do úspěšného konce bez nervů. Příležitostí na třetí gól jsme měli několik,“ tvrdil olomoucký lodivod Zdeněk Psotka.

Teplice přijely na Hanou s úpornou defenzívou a ta dělala Sigmě obrovské problémy. Měla sice územní převahu, ale její kombinační akce končily vesměs už před šestnáctkou. Hosté se dopředu nehrnuli a jen vyčkávali, zda jim Hanáci něco nabídnou. Dočkali se jen ve 13. minutě. Stožického ránu z 12 metrů však Drobisz s přehledem kryl.

Nepožitek uvolnil Ordoše

Sigmě, která se dál v útoku trápila, pak pomohla trochu náhoda. Nepožitek se od půlící čáry odhodlal k velkému sólu, perfektně uvolnil Ordoše, tomu se nepovedla klička, ale balón se k němu šťastně vrátil od jednoho z teplických zadáků a olomoucký útočník ho již bez problémů poslal po zemi za záda bezmocného Grigara.

Stejně začal i druhý poločas. Domácí ale stříleli jen z dálky a tak blíže ke gólu byly Teplice, když do šance se po hrubce Heidenreicha dostal v 54. minutě Stožický. Jeho střela však s přispěním Škerleho skončila mimo. Teplické to ovšem nastartovalo a od té doby byli výrazně aktivnější. V náporu je ale zastavil opět Ordoš, který se bleskově otočil kolem Merziče, vzápětí tvrdě vypálil z 25 metrů a míč vymetl levou šibenici. Další vyložené šance pak spálili především Nuc a Janotka. Trest za to ale naštěstí pro Sigmu přišel až v 90. minutě, kdy snížil střídající Hesek. Vyrovnat už Teplice nestihly.

„Jsem zklamán, protože jsme si přijeli minimálně pro bod. Sebevědomí jsme na to měli. První půli jsme ale trestuhodně prohospodařili. V záloze, kde jsme měli být nejsilnější, jsme se vůbec nedostali do hry. Po přestávce jsme se sice zlepšili, ale parádní gól Ordoše, který nešel chytit, nám definitivně vzal vítr z plachet. Snížení už přišlo pozdě. Boj o poháry ale nevzdáváme. Bude to drama do posledního kola,“ mínil kouč Teplic Jiří Plíšek.

26. kolo první fotbalové ligy:
Sigma Olomouc - Teplice 2:1 (1:0)
Branky: 24. a 63. Ordoš - 90. Hesek. Rozhodčí: Jílek - Mencl, Urban. ŽK: Melinho, Hubník, Nuc - Matula, Merzič, Lukáš, Klein. Diváci: 4548.
Olomouc: Drobisz - Rossi, Hudec, Škerle, Heidenreich - Kaščák, Nepožitek - M. Hubník (73. Nuc), Melinho, Kobylík (62. Janotka) - Ordoš (86. Toleski). Trenér: Psotka.
Teplice: Grigar - Merzič, Lukáš, Klein, Rosa (85. Hesek) - Verbíř (46. Smejkal), Ljevakovič (72. Mahmutovič), Matula, Vachoušek, Stožický - Mareš. Trenér: Plíšek.

Reklama

Související témata: