Hlavní obsah

Ml.Boleslav - Liberec 1:4V Mladé Boleslavi zavelel k obratu dvěma góly liberecký Nezmar

MinutaMin. Tým Hráč Akce
17. Papadopulos 1 : 0
31. Nezmar 1 : 1
48. Nezmar 1 : 2
62. Blažek 1 : 3
83. Mach (vlastní) 1 : 4

Milan VlčekSport.cz

Fotbalisté Slovanu Liberec prolomili v neděli večer ve 26. kole české nejvyšší soutěže sedmizápasovou sérii neporazitelnosti Mladé Boleslavi, když ji na jejím trávníku porazili 4:1. Severočeši se po cenné výhře dotáhli se čtyřiačtyřiceti body na druhou Spartu, kterou ovšem ještě čeká pondělní dohrávka proti Baníku Ostrava.

Článek

V nedělní dohrávce se oba týmy zpočátku jen oťukávaly, a tak poprvé vážně zahrozil až kanonýr Severočechů Chorvat Kerič, proti němuž ovšem dobře po čtvrthodině zápasu vyběhl domácí gólman Miller. Byli to ale hráči Mladé Boleslavi, kteří se spolu se svými příznivci jako první radovali z gólu.

Hned vzápětí totiž Hrdlička utekl po levé straně a centrem ve vápně našel Papadopulose, jenž se do střely krásně položil hlavou a otevřel skóre zápasu. Ve 25. minutě mohl zvýšit Chramosta, ve skluzu ovšem minul levou tyč Zlámalovy brány. Nedáš dostaneš se projevilo o šest minut později. Papoušek zatočil centr z rohu na malé vápno, kde se prosadil Nezmar a vyrovnal na 1:1. Tímto výsledkem také skončila první půle.

Chvíli po začátku druhé části se ovšem stav znovu měnil. Svou druhou branku v zápase si připsal Nezmar, jenž si na hranici vápna udržel před dotírajícími hráči domácí defenzivy míč a střelou k tyči otočil skóre na 2:1. Po hodině hry byl už rozdíl ve skóre o dvě branky. Nový muž v libereckém dresu Blažek nebyl na trávníku ještě ani minutu, když tečoval Papouškův centr ze standardky ke vzdálené tyči domácí brány.

Patnáct minut před koncem měl šanci vstřelit svou druhou branku v zápase Papadoupulos, kterému snížení stavu zamezil vyraženým míčem na tyč gólman hostí Zlámal. Šok do řad Středočechů pak přinesla 83. minuta, v níž si vlastní branku vsítil Mach. Když liberecký gólman vyrazil v závěru i pokus Procházky, odvezli si hosté tři body za výhru 4:1.

Liberec jako Barcelona

„Oba týmy se chtěly prezentovat fotbalovou kvalitou. Respektovali jsme výkon Mladé Boleslavi na Slavii. Nechtěli jsme se toho bát. Hráčům jsem říkal, aby si vzali příklad ze zápasu Real Madrid - Barcelona. Kdo by čekal, že ze zápasu 0:0 může být výsledek 2:6,“  poznamenal po utkání liberecký kouč Ladislav Škorpil s humorem sobě vlastním.

Tolik do zpěvu už ovšem nebylo domácímu trenérovi Pavlu Hapalovi. „Z výsledku jsem samozřejmě zklamaný. Udělali jsme spoustu individuálních chyb v obraně, které Liberec dokázal využít. Myslím, že se našim hráčům zaujetí nedá vyčítat,“ zhodnotil vysokou prohru kouč Středočechů.

FK Mladá Boleslav - FC Slovan Liberec 1:4 (1:1)
Branky: 17. Papadopulos - 31., 48. Nezmar, 61. Blažek, 83. Mach vlastní. ŽK: Rolko, Dejmek. Rozhodčí: Kocourek, Košec, Kovařík. Diváci: 3165.
Mladá Boleslav: Miller - Kalina, Procházka, Rolko, Hrdlička (57. Mach) - Mendy (67. Kysela), Sylvestre, Opiela, Poláček - Papadopulos, Chramosta (46. Řezníček).
Liberec: Zlámal - Janů, Holeňák, Košťál, Vulin - Dočkal, Gecov (26. Dejmek), Papoušek (81 Dort), Liška - Nezmar (61. Blažek), Kerič.

Reklama

Související témata: