Hlavní obsah

Už i Jarolím připouští, že Slavia je v krizi

PRAHA

Červenobílá mizérie nekončí. Naopak, prohlubuje se. Fotbalisté Slavie prohráli v Gambrinus lize venku potřetí v řadě. Po utkáních v Olomouci a v Kladně padli také v Brně (0:1). „Černý duben“ si lídr tabulky přenesl i do května. V lize už sešívaní nevyhráli posledních pět zápasů. „V tom případě se dá hovořit o tom, že jsme v krizi,“ připouští trenér Karel Jarolím.

Článek

Pořád ještě ligu v pohodě vedou. Ale pokud Sparta v pondělní dohrávce zdolá Ostravu, přiblíží se ke Slavii čtyři kola před koncem soutěže na pět bodů. A to už by vzhledem k současné formě nebyla pro obhájce titulu taková legrace.

„Ne, strach o obhajobu titulu určitě nemám. Ale každý z nás si to teď musí srovnat v hlavě a uvědomit si, o co se hraje,“ burcuje mužstvo jeho kapitán Erich Brabec.

Jenže to už si slávisté říkají poměrně dlouho. Stále těží z bezpečného náskoku. Ovšem pokud Sparta překročí svůj stín a porazí Baník, v bitvě o titul nastane alespoň teoretická zápletka. „Samozřejmě se dá hovořit o tom, že jsme v krizi, neboť jsme pět zápasů po sobě nevyhráli,“ kaboní se trenér Karel Jarolím a žehrá na nedobrou psychiku hráčů. „Když nedáme gól, tak nemůžeme pomýšlet na lepší výsledek, než na remízu. Propadli jsme v koncovce i ve způsobu hry a nasazení,“ láteří Jarolím.

„Znovu jsme lacino inkasovali a pak museli dohánět náskok soupeře, stalo se nám to na jaře snad už popáté. S každou neproměněnou šancí se na hráčích promítá nervozita, zakončení je složitější. Udělali jsme ještě v průběhu utkání nějaké změny, ani ty ale vyrovnání nepřinesly,“ líčí kouč.

Brabec víru v obhajobu titulu neztrácí

Kapitán upozorňuje na chatrnou koncovku již od derby se Spartou. A zatím, až na pohárový duel se Zlínem a přestřelku s Mladou Boleslaví, většinou marně... „Brno hrálo na hranici svých možností. My si sice šance vypracujeme, ale nedáme je, a to nás potom stojí důležité body. Tomáš Došek má jednu šanci a z té gól zkrátka dá. To potom rozhoduje tyto zápasy,“ zoufá si Brabec.

Exslávista na brněnské lavičce Miroslav Beránek si připsal prestižní vítězství. A dobře viděl, že červenobílí nejsou momentálně v pohodě. „První půle byla vyrovnaná, ve druhé jsme se dostali pod obrovský tlak Slavie. Vítězství jsme vydřeli, měli jsme štěstí. Je vidět, že Slavia prožívá těžší období, kdy si hráči tolik nevěří,“ všímá si trenér Beránek.

Brabcovi vadí, že někteří slávisté jako by stále byli v bohorovném klidu. „Chyběl nám větší klid v zakončení a možná i větší dravost chtít dát gól, protože šancí či pološancí jsme měli spoustu. Hráči Brna skákali do střel, několikrát je podržel i gólman, a tak uhráli tři body,“ srovnává kapitán pražské profesory s brněnskými bojovníky.

Víru však neztrácí, přestože Slavia dostává sama sebe pod tlak. „Samozřejmě že si to komplikujeme, ale pořád vedeme. My se musíme dívat sami na sebe a každý z hráčů si musí uvědomit, o co se hraje. Hrajeme o titul a já pevně věřím, že ho obhájíme,“ hřímá Brabec.

Reklama

Související témata: